Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 5 av 5 sitater

Viking Line-dommen [...] endte med et hemmeligstempla forlik, men som i praksis innebar et forbud mot faglige aksjoner når et rederi vil flagge ut ei ferje til et land med lavere lønninger [...] Laval-dommen [...] forbyr at foretak etablert i andre land kan pålegges å følge svensk tariff når det utfører oppdrag i Sverige. Den retten svenske fagforeninger har hatt til å sette i gang blokade for å få til tariffavtale med et utenlandsbasert selskap, ble også dømt ulovlig. [...] Rüffert-dommen [...] fastslår at det er forbudt å kreve tarifflønn ved offentlige byggeoppdrag slik den tyske delstaten Niedersachsen hadde gjort. [...] Luxemburg [ble] dømt til å fjerne en lov som gir utenlandske arbeidstakere samme rettigheter i arbeidslivet som innenlandske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

EU-domstolen har innført et hierarki der markedsfrihetene settes over alle menneskerettigheter. Slike rettigheter kan tillegges vekt, men bare hvis de ikke på utilbørlig måte setter markedsfriheter til side. Det som må begrunnes, er inngrep i markedsfrihetene, ikke begrensninger i grunnleggende menneskerettigheter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...for EU-domstolen skal lønnsdumping være en grunnfrihet på EUs indre marked.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Disse dommene illustrerer først og fremst at EU mindre enn noen gang er en nøytral arena for samfunnskamp. EU er en arena der grunnreglene har politisk slagside: de fremmer et samfun der markedsfrihetene har forrang, og der fagorganisering bare tåles hvis den ikke griper inn mot den frie flyten på markedene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...siden lønningene utgjør et sted mellom 60 og 70 prosent av all verdiskapningen (BNP) i et land, er det å senke lønningene i praksis en snarvei til økonomisk ragnarok: en enorm uansvarlighet som i hvert fall ikke er i næringslivets interesse. Næringslivet trenger til de grader folk flests kjøpekraft.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandi