...for EU-domstolen skal lønnsdumping være en grunnfrihet på EUs indre marked.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

uff, dette hørest ile ut. jeg tror imidlertid at forfatteren her i sin iver som eu-motstander overser eller fortier det faktum at dette ikke ligger under EU-domstolen sitt ansvarsområde. eu har samksjonert en forskrift (som jeg ikke husker betegnelsen på) og som skal innarbeides i alle medlemslandenes lovverk. (jmf vår egen forskrift mot sosial dumping som vi innfører som eøs medlem) innføringen av nytt lovverk er ferdig i gb, fr, de, dk, og en rekke andre stater, mens noen ligger etter..... eu-domstolens oppgave er faktisk å dømme dem som driver lønnsdumping. faktisk det motsatte av forfatterens påstand !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis EU har "samksjonert en forskrift (som jeg ikke husker betegnelsen på) og som skal innarbeides i alle medlemslandenes lovverk" etter at denne boka ble skrevet, så er jo det veldig bra. Det boka handler om, er at EU-domstolen i fire dommer (Viking LIne-dommen, Laval-dommen, Rüffert-dommen og Luxemburg-dommen) har gått imot EUs egne direktiver som omhandler arbeidsvilkår, fordi den frie flyten av tjenester stilles høyere enn arbeidstakernes lønns- og arbeidsvilkår. Det er denne domstolen som tolker EUs regelverk, så sånn sett er det jo deres ansvarsområde. Det skumle er jo at EU-domstolen tydeligvis går imot det som har vært andre EU-organers hensikt. Her i Norge ville det vært EFTA-domstolen som så på lignende saker, så vi vet jo ikke hvordan resultatet av slike rettssaker ville blitt her - det kommer altså an på dommernes tolkninger.

Og ja - forfatteren er EU-motstander, det kommer veldig tydelig fram i bokas siste kapitler - og i spissformuleringer som den jeg siterte. Det betyr ikke at man skal overse det boka handler om - at arbeidstakere i EU (og kanskje også i EØS) går en vanskelig tid imøte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H Helseth