Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 20 av 34 sitater

Alt går jo mot døden. Og alt annet er småtterier og ingenting. Jeg tilstår ærlig at jeg setter uhyre stor pris på min tankeverden og mitt arbeid, men i virkeligheten - tenk på det - er jo hele vår verden bare en liten muggen flekk på en ørliten planet. Og vi tror våre tanker og gjerninger kan være store her hos oss. Sandkorn alt sammen!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Gud gav dagen, Gud gav kreftene, dagen og kreftene var vidd arbeidet, og i selve arbeidet lå belønningen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tiden er imellom slik at en gjerne vil gi bort en hel måned for en halv krone, og så kan det igjen være en halv time som en ikke vil gi bort for all verdens gull.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kvinnen ser du, kan en aldri bli klok på, hvor mye man enn studerer henne, alltid dukker det opp noe helt nytt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det gis mennesker som ikke kan oppdage noe godt hos heldige konkurrenter. De ser bare deres slette sider. Men det gis også mennesker som bare ønsker å lære de gode egenskaper å kjenne, som har gitt motstanderen seieren, og med nag i hjertet søker de etter det gode hos han.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvor mye Stepan Arkadjitsj enn anstrengte seg for å være en omsorgsfull far og ektemann, var det umulig for ham å huske at han hadde kone og barn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han var dus med alle han hadde drukket champagne med, og champagne hadde han drukket med alle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hele denne dagen hadde hun en følelse av at hun spilte på teatret sammen med skuespillere som var bedre enn henne, og at hennes dårlige spill ødela de hele.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det finnes ikke de forhold mennesket ikke kan venne seg til, særlig hvis det ser at alle rundt omkring lever på akkurat samme måten. For tre måneder siden ville ikke Levin ha trodd at han ville kunne sovne rolig under forhold som dem han nå levet under; at han med et liv uten mål og mening, et liv som dessuten var over evne, at han efter å ha drukket seg full (annet navn hadde han ikke på det som var hendt i klubben), efter å ha sluttet et urimelig vennskap med en mann hans kone engang hadde vært forelsket i, og efter et enda mer urimelig besøk hos en kvinne som ikke kunne kalles annet enn fallen, efter at han var blitt inntatt i denne kvinnen og efter at hans kone var blitt bedrøvet - at han under slike forhold kunne sovne rolig. Men trettheten, den søvnløse natten og og vinen han hadde drukket, gjorde sin virkning, og han falt i en fast og rolig søvn.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Han føle seg ulykkelig. For første gang i livet hadde han følt den tyngste av alle ulykker, den ulykken man selv er skyld i og som ikke kan rettes på.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne JensenLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikteHanne Kvernmo RyeChristin SillibakkentuhamreHarald KTrude JensenKirsten LundReadninggirl30Lars Johann MiljePiippokattaFride LindsethLisbeth Marie UvaagMads Leonard HolvikStig TFindusIngeborg GAkima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteBerit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingEgil StangelandReidun Svensli