Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 20 av 29 sitater

Konene deres var gamle og utslitte, så det ikke gikk an å viser dem frem (...)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Dmitrij kunne nok tenkes å så gamlingen ihjel, men at han kunne få seg til å stjele, det trodde jeg ikke....

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvis jeg blir fattig, vil jeg slå en eller annen i hjel, - ja, blir jeg rik, gjør jeg kanskje det samme, - noe må man da foreta seg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Å føle seg forurettet kan jo være meget behagelig, ikke sant? Og selv om vi vet at det ikke er noen som har fornærmet oss, og at det er vi som har gjort en mygg til en elefant, så blir vi straks fornærmet, fornærmet inntil velbehag, helt til det føles som en sann fornøyelse, og dermed oppstår det ofte et virkelig fiendskap.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eh, mine herrer, vi skulle jo la småtterier fare: hvorledes, når, og hvorfor, og hvorfor nettopp så mange penger, og ikke så mange, og alt det pirkeriet...på den måten får en jo ikke plass i tre bind, og trenger en epilog attpåtil!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

...visstnok er jeg ond, men jeg har da iallfall gitt bort en løk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøndene har vi sluttet å gi pryl, i vår store klokskap, men de fortsetter å denge hverandre selv. Og det gjør de rett i.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nei, mennesket rommer meget, så altfor meget; jeg ville gjort det trangere, jeg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg elsker menneskeheten, sa han, men undrer meg over meg selv: jo mer jeg elsker menneskeheten, desto mindre holder jeg av menneskene, det vil si hver for seg, som enkeltpersoner.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

For disse usle skapningers bekymring ligger ikke bare i å søke frem noe som jeg eller en annen kan bøye kne for, men å finne noe som alle skulle tro på og bøye seg for, absolutt alle i samdrektighet. Se denne trang til fellesskap til tilbedelse, den er nettopp den største kval for hvert enkelt menneske personlig så vel som for hele menneskeheten, fra tidenes begynnelse. For den felles tilbedelses skyld har de utryddet hverandre med sverdet. De har skapt guder og ropt til hverandre: "Forlat eders guder og kom og bøy kne for våre, ellers skal død komme over eder og eders guder!" Og slik vil det bli til verdens ende, endog da, når gudene forsvinner fra verden: man vil så allikevel falle ned for avgudsbilleder.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica Carlsen