Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 13 sitater

For selv om man verken kan eller skal tvinge noen til tro, skal man likevel ta allmuen skikkelig i skole, så folk får vite hva som er rett og urett hos dem som vil bo og livnære seg sammen med. Den som vil bo i en by, må kjenne og overholde de rettsreglene som gjelder der, og som han vil nyte godt av, likegyldig om han tror eller i sitt hjerte er en slyngen eller kjeltring.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å komme videre består i å begynne forfra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det som har gjort det tvingende nødvendig for meg å utgi denne lille katekismen - en grunnbok i kristendomskunnskap - i en enkel og lettfattelig form, er den bedrøvelige og håpløse nøden jeg nylig fikk erfare da også jeg reiste rundt som visitator. Gud hjelpe, så mye elendighet jeg så! Folk flest - særlig utover bygdene - har jo så godt som ingen kristen kunnskap, og mange prester er nærmest uskikket og udugelige til å forkynne. Likevel vil alle kalles kristne, regnes som døpte og ta del i de hellige sakramentene, enda de verken kan Fader vår, trosbekjennelsen eller de ti bud, ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

...storparten av tekstmassen i Luthers enorme forfatterskap ikke stammer fra hans egen penn, men er nedtegnet av ivrige tilhørere som hadde satt seg fore å samle hvert ord fra fra mesterens munn for å hjelpe boktrykkerne til å sikre dem for ettertiden

Godt sagt! (1) Varsle Svar

...Luther lever og ånder i språket og utnytter dets muligheter til det ytterste, både når han skriver latin og når han skriver tysk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

...maktet Luther i løpet av ti ukerpå Wartburg å oversette Det nye testamentet fra ende til annen! Resultatet fremstår til dags dato som en av de beste og mest helstøpte oversettelser av Det nye testamentet som noen sinne er laget. ... i dagens verden gjerne bruke ti år på det samme prosjektet, og det litterære resultat vil regelmessig være ti ganger dårligere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For utviklingen av tysk som skriftspråk har ingenting hatt en mer grunnleggende og langtrekkende betydning enn Luthers bibeloversettelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Slottskirkedøren var ganske enkelt universitetets oppslagstavle, og professor Luther hadde ikke noe annet og mer i sinne med sine 95 teser enn å invitere til en vanlig akademisk debatt om den kirkelige lære om boten og om avlat. Han var også pinlig nøyaktig med å gå kirkelig tjenestevei som prestelærer, idet han sendte kopi til sin kirkelige foresatte, biskopen av Magdeburg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En begivenhet kan forklares ut fra det som gikk forut for den, under ingen omstendighet ut fra det som fulgte etter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hadde Luther levet i dag, ville han ha snudd seg i sin grav!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

siljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitIngunn SHarald KLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadHilde H HelsethBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeKirsten LundJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi LMarit HåverstadSynnøve H HoelMarianne AugustaJohn LarsenArne SjønnesenAnne Berit GrønbechAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteBerit RIngunn Øvrebø