Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 20 av 38 sitater

Eugene fant i sin skredder en mann som virkelig hadde forstått hva faget innebærer. Han følte seg som et bindeledd mellom en ung manns nåtid og fremtid. Rastignac viste da også senere at han var ham takknemlig, da han lot falle en bemerkning av den sorten som han skulle bli så berømt for:
"Jeg vet om et par bukser som han har sydd. De har skaffet sine eiermenn koner med tyve tusen franc om året"

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Han stelte håret og tenkte på hvordan en vakker kvinne skulle smyge blikket inn under hans sorte lokker.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hjertet kan godt ta en liten hvil under bestigningen av kjærlighetens tinder, men det stanser sjelden opp på den bratte ferden ned mot hatet.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Ingen var i stand til å lette de andres byrder, for hvis de tenkte gjennom alt det de selv bar på, brukte de opp all sin medfølelse.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Lykken er en kvinnes poesi

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ungdommen tør ikke se seg selv i samvittighetens speil når den gir etter for en urettferdighet. De av moden alder har derimot sett seg i det for lengst. Der ligger nettopp forskjellen mellom de to livsaldrene.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne fortellingen er så sann at hvert eneste menneske kan finne noe av seg selv i den, kanskje noe i sitt eget hjerte.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Menneskenes behov tilfredsstilles like godt i de små kretser som i de vide sirkler.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Slik er livet for halvparten av Paris' kvinner: En luksuriøs fasade, de grusomste kvaler i sjelen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

jeg vil ikke rette sterkere anklager mot de rike enn mot resten av befolkningen. Menneskene er de samme både oppe og nede og i midten.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsvein