Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 21 til 27 av 27 sitater

Kusken Selifan var en ganske annen type. Men forfatteren føler det i lengden pinlig å bry leserne med folk av underklassen, da han av erfaring vet hvor lite lysten man er på å stifte bekjentskap med folkets lavere lag.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Da de var vel ferdige med sin inspeksjon til vogns, vendte de tilbake til landsbyen, hvor de på gaten møtte en bonde som klødde seg et stykke nedenfor ryggen og gjespet med gapet på vid vegg, så selv bondeformannens kalkuner ble vettskremt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Høyere behov - hva er det for noe? Hvem er det de vil kaste blår i øynene på? Bøker kjøper de nok, men lese dem gjør de ikke. Det ender gjerne med fyll og kortspill.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Politimesteren var på sett og vis byens far og velgjører. Blant borgerne oppførte han seg fullstendig som hjemme, og i butikkene og basarhallene gikk han ut og inn som i sitt eget spiskammer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alt det der er noe tyske og franske doktorer har funnet på, jeg skulle gjerne hengt dem, alle sammen, for det! Diett har de funnet på, helbrede folk med sult!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jo, fordi det er på høy tid å la det arme moralske menneske få hvile seg litt, fordi man får en flau smak i munnen bare ved ordene: et moralsk menneske, fordi man har forvandlet det moralske menneske til en hest, og det finnes ikke den forfatter som ikke rider ham og driver ham frem med svepen og alt han får tak på, fordi det moralske menneske er så utkjørt at det nu ikke er annet tilbake av ham enn skinn og ben, fordi det bare er munnsvær alt hva man snakker om det moralske menneske, som man ikke har det grann aktelse for. Nei, nu er det på tide å spenne kjeltringen for. Nuvel, så frem med ham!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Han sov vidunderlig, sådan som kun de lykkelige udvalgte sover, der ikke plages af hæmorroider, lopper og overdreven begavelse.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Sist sett

Ann Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87EvaThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnieAxelinaPiippokattaKarina HillestadEmil ChristiansenGunillaHarald AndersenIngeborgGro