Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 18 av 18 sitater

Man kan se skred komme, oversvømmelser og andre katastrofer, det er ikke sagt man kan undgå dem for det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Et av de øieblikk er inne, da hun hater sig selv og alt omkring sig, sin kurvkoffert og sine hullete såler, hele sin lurvete og hensiktsløse eksistens.
Uvillige og hårde, presses små, sviende tårer frem fra øienkrokene. Som på egen hånd hvisker munnen trossige ord:
Jeg vil ha det anderledes og godt, varmt, nogen å være hos, pene klær, skinn om halsen, bøker, som er mine og som jeg ikke behøver å stå og lese i Odèon,-

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der var noget, hun skulde levd, noget annet enn dette. Der går en sti etsteds, hun ikke finner.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

En morgen er der nysne i fjeldene. Den ligger halvveis nedover dem, og en rå kulde, naken og bitende står ned ovenfra. Den kom inat og slog kloen i Alberte, hugg tak i hende bakfra mellem skulderbladene og spændte hende fast i den gamle tvangsstilling med benene opkrøket og armene foldet over brystet, holdt hende våken i timer. Nu klær hun sig inde i natlinnetet igjen, hutrende og skjælvende, med utsikt til sit eget gråfiolette vinteransikt i speilet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den prækende røsten oppe over hodet på dem stiger og falder. Hvergang den falder, håber Alberte, at det må være for godt. Men nei den løfter sig igjen i nye, monotone og ufattelige perioder, taler om synd og brøde, nåde og dyrekjøpt forløsning, ord som gir samme tryk for brystet som jomfru Myre ga, som jormor Jullum og alle fruene gir. I kirken længter Alberte mer end noegensinde efter pappas Gud, som bare fylder det åpne rum og nøier sig med at være til. Som lar folk ifred og ikke er efter nogen, hverken med straf eller kjærlighet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En begått ugjerning er som en sykdom. Om aftenen, når man ligger våken, herjer den i en som ond feber. Når man vågner, husker man først bare at noget er galt, at nogen hindrer en i at ånde fritt. Det tar litt tid, før man gjør sig klart, hvad det er. Det er sunket tilbunds i bevisstheten og ligger der som en tyngde. Men det flyter op igjen. Man gjenkjender det med forfærdelse og er sammen med det hele dagen. Og feberen tar fatt pånyt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Håbet er en nøysom plante, det skyter nye skud i det dunkle for hver gang det blir ribbet. Utrydde håbet er lang historie, kanske umulig. Det lever av ingenting som den gule lav på stenen, det lever på tross av alt -

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er det virkelig så, at livet er vondt, at hun, Jakob, mamma og pappa er ulykkelige, eller er det bare noget, hun bilder sig ind, og har de det igrunden som andre mennesker?
Har alle det slik bak sine lukte døre - er det bare Alberte som er ufornuftig og ufornøiet og trakter efter det urimelige?
Kommer aldrig en tid, da uro og uklare længsler stilles, da løgn og bakveier og alle slags små forborgne jern i ilden ikke behøves mere - da livet er deilig og retfrem?

Tænk om den ikke kommer, om dette er alt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelChristoffer SmedaasIngvild SHeidi HoltanEileen BørresenHanne Kvernmo RyeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudPiippokattaKirsten LundkntschjrldGroTurid Kalvatn SchøyenIngeborg GDagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmajaAnne Berit GrønbechritaolineAnne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid Nygaard