Alberte og friheten

av (forfatter).

Den norske bokklubben 1976 Innbundet

7 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Norahs eksemplar av Alberte og friheten

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

romaner

Lesedato

2010

1991

1976

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag Den norske bokklubben

Utgivelsesår 1976

Format Innbundet

Språk Bokmål

Sider 197

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det en kjenner mest når klærne faller, og en står der uten en tråd på foran en fremmed, er ikke blu. Det er ubeskyttethet, uro for at noe skal komme nær en; skade en. En hudens angst så å si. Det er også ensomhetsfølelse, noe i retning av å befinne seg i en øde egn alene. Det går ikke over med tiden, det er likedan hver gang.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er noe hun skulle ha gjort, noe annet enn å stå her. Alberte kan bare aldri bli klok på hva.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Men Alberte er ikke lenger som den første sommeren, da ensomheten holdt på å ta pusten fra henne og hun lot folk komme innpå seg, bare fordi de var mennesker, og fikk angre det. Freidig, en tone for høyt, svarer hun at det er deilig å være alene, det beste hun vet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Men inne bak den stengte døren sin kjenner hun noe stramme til i seg, en rasende motvilje mot å gå under, forgå i subb, kulde, ensomhet. Innerst i en er den seige senen som binder en til livet. Til syvende og sist er det den det står om. Den kan formelig blinke til, et hvitt glimt i mørket. Hun fornam den nå. Og hun vil ha varme og gleder og skaffe seg dem, som hun kan.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Av medgang kommer overmot, motgang er til å få forstand av. Efter all medfart kommer kanskje alltid en dag da en tenker: Det var vondt, men en slags befrielse allikevel.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg bare elsker loppemarkeder. Spesielt når jeg kan komme en time før stengetid på en søndag og bare fråtse i bøker til en slikk og ingenting, det vil si 6 kroner pr. bok. Kvaliteten på bøkene overrasker meg hver gang, veldig mange av de ser ikke ut til å være leste. Så får jeg bare håpe at jeg får lest de etter hvert. Nesten halvparten av de har jeg hatt på ønskelisten min.
Så lørdag og søndag har jeg vært inne i det vi kansje kan kalle en salig "bokrus." Deilig.


Godt sagt! (13) Varsle Svar