Edvard Grieg

en introduksjon til hans liv og musikk

av (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

7 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Anita Menkeruds eksemplar av Edvard Grieg - en introduksjon til hans liv og musikk

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

2J7

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka gir en introduksjon til Edvard Griegs liv og musikk. Den konsentrerer seg om Griegs hovedverk, og belyser både den biografiske og musikkfaglige bakgrunnen for disse verkene.

Omtale fra forlaget

En reisefører til Edvard Griegs musikalske verden Dette er ikke en tradisjonell, kronologisk biografi, men en engasjert introduksjon til Edvard Griegs liv og musikk. Presentasjonen konsentrerer seg om Griegs hovedverk, og belyser både den biografiske og musikkfaglige bakgrunnen for disse hovedverkene. Boken bygger på forfatterens mangeårige erfaring med presentasjoner på Troldhaugen, og hans utstrakte foredragsvirksomhet over hele verden. «Erling Dahl jr. har skrevet en svært personlig og engasjerende bok om Edvard Grieg. Forfatterens nære forhold til Grieg og hans musikk kommer klart fram i et språk og en formidlingsform som er fengende og lett tilgjengelig for leseren, uavhengig av forkunnskaper. Han belyser stoffet på en original og uredd måte, som gjør at man opplever nye sider ved komponisten.» Leif Ove Andsnes ERLING DAHL JR. (1946) har vært en sentral skikkelse i norsk musikkliv i en årrekke - både i kraft av sine posisjoner i institusjonene han har arbeidet i og gjennom de styreverv og oppdrag han har tatt på seg. Dahl er kjent som en lidenskapelig formidler, og sier selv på spørsmål om hvilket yrke han har: «Lærer!» Fra 1991 til 2004 var Erling Dahl jr. intendant og direktør ved Edvard Grieg Museum på Troldhaugen. Denne perioden var preget av sterk vekst og utvikling for museet - ikke bare av besøkstallene, men først og fremst gjennom de faglige aktivitetene som gjorde det til ett av verdens ledende komponistmuseer. Konserter, plateutgivelser, utstillinger, publikasjoner og forskningsprosjekter i et imponerende omfang, pluss et nytt museumsbygg, står som varige resultater av Dahls sterke engasjement for Grieg og Troldhaugen. I tillegg til hans arbeid på og for Troldhaugen, har Dahl vært sterkt involvert i programkomiteen og styret for Bergen Filharmoniske Orkester, og som rådgiver for Festspillene i Bergen. I 2003-2004 overtok han ansvaret for Festspillene, og var direktør for dem i 2004 og 2005. Da Per Boye Hansen tok over høsten 2005, fortsatte Dahl som programsjef i Festspillene. I tillegg til sitt engasjement for musikken har Erling Dahl jr. også engasjert seg i museumsorganisasjoner, både nasjonalt og internasjonalt. Han har sittet i styret for norsk ICOM, The National Council of Museums, og har vært president i ICOMs internasjonale komité for litteratur- og komponistmuseer (ICLM) de siste åtte årene.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788241904189

EAN 9788241904189

Omtalt person Edvard Grieg

Språk Bokmål

Sider 266

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Veldig interessant bok. For meg som ikke er musiker ble den teknisk vanskelig å lese, jeg lurer enda på hva denne bildeteksten betyr: "plapp/ plapp plapp plapp/ plapp plapp plapp/ plapp -/ - - " Den sto ved siden at et noteark, jeg mistenke at det er en rytmebeskrivelse. Men jeg opplever det som spennende å lese om ting jeg ikke skjønner fullt ut. Jeg ble også storlig overrasket over å lese følgende om I Dovregubbens hall : "Griegs rockeformel er å bruke et lite 5-tonemotiv. Her er det ikke som i Morgenstemming en pentaton melodi, men en vanlig skalalinje, Grieg veksler mellom å presentere den i dur og moll og litt høyere opp i dur. Motivet er velkjent for oss alle, i alle fall i dur, for det er samme motiv som i åpningen av barnesangen Lisa gikk til skolen". Jeg skjønner ikke helt hva motiv i denne sammenhengen betyr. Opusliste bakerst i boken - jeg skal sette meg ned å lage spotifyliste!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Distinksjonen - en sosiologisk kritikk av dømmekraften" av Pierre Bourdieu
  • "Til fyret" av Virginia Woolf
  • "Den skarpsindige lavadelsmann don Quijote av la Mancha" av Miguel de Cervantes Saavedra
  • "Lasso rundt fru Luna" av Agnar Mykle
  • "Forbrytelse og straff" av Fjodor M. Dostojevskij
  • "Populærmusikk fra Vittula" av Mikael Niemi
  • "Nittenåttifire" av George Orwell
  • "Mio, min Mio" av Astrid Lindgren
  • "Drømmehjerte - roman" av Cecilia Samartin
  • "Halvbroren - roman" av Lars Saabye Christensen
  • "Tusen strålende soler" av Khaled Hosseini
  • "Vindens skygge" av Carlos Ruiz Zafón
Alle bokanbefalinger for dette verket