Liste over gode bøker under 100 sider. For deg som gremmest over å lese mykje men som så verkeleg vil.

Kommenter og legg gjerne ut dine bøker med like snevert sidetal..


Godt sagt! (20) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Hvis jeg ikke har blingsa har du ikke med Den gamle mannen og havet. Kort og klassisk. 99 sider skal den ha i følge min informasjon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne lista var ikkje dum! Berre i dag har eg starta på 7 tjukke bøker, men stoppa etter nokre titals sider fordi eg er rastlaus og vil lese noko anna. Men svaret er naturligvis å lese tynne bøker!

Fann Tsjekhovs "tre år" på nb.no så kastar meg over den i natt =)

Nokon som kan anbefale 3-4 andre frå denne lista?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg gløymte Askildsen, (merkeleg) her er fleire novellesamlingar som er utrulig facinerande og intressante. Blant anna Thomas F.s siste nedtegnelser til allmennheten. her handlar det om død. Og Askildsen prøver å formulere seg rundt standpunktet; har du ingen ting å leve for, så har du ingenting å dø for..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tsjekovs tre år er ein god start. Ein av mine favorittar er Pessoa: han har tre tynne bøker; Djevelens time, Stoikeren og min favoritt Den anarkistiske bankier..den handlar kort om ein samtale mellom to personar, der poenget er å gå legitimere sin ideologi med arbeidet sitt som bankier. Argumenta treffer presist og oppstår som ein moral utanfor samtalen.. slår til med eit sitat herifrå; "Den sosiale fiksjon er ikkje menneske du kan skyte".. Vidare; dødsdommen av Blanchot, dette er to historier om ei kvinnne som skal henrettast. vi følger forfattarens trådar inn i eksistensielle spørsmål, utan riktig å forstå dommen.

til slutt Nokon norske og der har Jon Fosse eit utval av korte romaner: Andvake er ei gripande forteljing med ein grammatisk kunstleg friheit. Det er Ales følger opp i same Fosse-stil. + Blod, steinen er, Prosa frå ein oppvekst (Fosse sa om denne at den er så lett leseleg, at kven som helst i utgongspunktet kunne skreve den.).. LUKKE TIL! Har sjølv planar om å kaste meg over nokre bøker før eg legg meg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her om dagen hadde eg ein "Fosse-dag" der eg var igjennom fleira av bøkene hans. Eg synes Andvake var ei god bok, men ikkje fantastisk. Handlinga var fengjande i seg sjølv, men eg synes det var noko som manglar... Uansett svært artig med skildringar frå Bergensomårdet, og den kraftiske bibelske allusjonen =)

Eg synes språket var svært spennande, artig å lese forteljingar der grammatisk, kunstnerisk fridom skinner så klart igjennom, og boka var jo i tillegg lettlest!

Eg las fleire av skodespela hans og spessielt "Draum om hausten" og "Dei døde hundane" festa seg på minde. Utrulig artige, klarer ikkje heilt å plassere dei innan sjanger, men dei minner litt om absurde drama. Men Fosse er vel Fosse.

Askildsen har eg lese 2 novellesamlinger av no. Likte også han ganske godt.

Ja også må eg takke for tipset om Paasilinna, ein svært artig forfattar, sjølv om eg trur eg likar Loe betre...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takker for gode tips. Er nettopp ferdig med Tsjekovs tre år og likte den godt. Eg er overraska over kor lettlest boka var (eg har alltid sett for meg forfattarar som Tsjekov og Dostojevskij som tunge).

Fosse er eg svært glad i, men har berre lese nokre skodespel av han, så skal sjå om eg får tak i Andvake og kanskje Naustet i morgon.

Askilsen har eg også vore borti før, og fann utrulig nok, Samlede noveller i mammas bokhyller, så vert nok eit par av dei som kveldsaperitiff.

Blanchot og Pessoa har eg aldri høyrt om, men skal tråle biblioteket. Den anarkistiske bankier høyres svært interssant ut, men også litt tung. Lurer på om eg må bli vaksen før eg kan våge meg bort i den.

Takker igjen for gode tips og lukke til med di eiga lesing!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo berre hyggeleg, Tsjekov er nok ikkje det same som dostojevskij akkurat så han går det ann å lese meir av. Og eg må seie at Askildsen er noko av det beste du kan lese på kvelden, det er noko med den lune stemninga, pleide før å lese askildsen før eg la meg. Pessoa og Blanchot kan du alltid ha til gode, sjølv om eg tvilar på at du er for ung til å bevege deg inn på dei. Sjølv så er eg akkurat ferdig med Charles Baudelaire og den skapende fantasi, skal til med Vladimir Odojevkijs Russiske netter, ser fram til det.. Mykje meir eg kunne anbefalt, berre å seie i frå. Sikker på at både askildsen og fosse fell i smak..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

To forslag: Jon Fosse: Det er Ales 75 sider, pluss 3 1/2 linje. Bra bok. Tor Ulven: Fortæring. Prosastykker. 99 sider, inkl. innholdsfortegnelse. Enda bedre enn Fosse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På vegne av venner av Kristopher Schau

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tar sjansen, for jeg har ei bok på nøyaktig 100 sider(når jeg utelukker forordet, som er skrevet av andre)
"Tre år" av Anton Tsjekhov. En kort-roman fra 1895, det er en "typisk" russisk kjærlighetsfortelling med sin snirklete beskrivelse av mennesker, kommunikasjonen og forhold mennesker i mellom. En fornøyelig bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Artig du tek med den, eg satt med den akkurat i stad, flott bok. Tsjekov fortjener abselutt ein plass på lista.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

NikkaTatiana WesserlingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAstridAstrid PedersenHanne Kvernmo RyeIdaChristoffer SmedaasBeathe SolbergMalinSynnøve H HoelBente L.EvaReadninggirl30Arne SjønnesenPiippokattaNina M. Haugan FinnsonRolf IngemundsenLise MuntheEli HagelundGodemineMetteRoger MartinsenIngunn SHarald KToveMorten MüllerEgil StangelandNicolai Alexander StyveRuneBerit B LieIngeborg GJohn LarsenIreneleserEvaDemeterKjetilBjørn T. SkjævelandJulie StensethAnne-Stine Ruud Husevåg