I 1767 er Trondhjem, som byen het den gang, den eneste byen nord for Bergen. De mektige kjøpmannsslektene bygger lystgårder og staselige paleer, mens fattigdom, nød og tigging er synlig i bygatene. Det er en tid med store kontraster og brytninger.

Leseren får følge tre unge kvinner med ulike hverdager og drømmer. Søstrene Marie og Oline, kommer til Trondhjem av ulike grunner og roter seg borti litt av hvert, og kjøpmannsdatteren Dorothea som er vokst opp i byen. Hverdagen blant de privilegerte er på mange måter enklere og mer behagelig, men bak fasadene kan det skjule seg litt av hvert av hemmeligheter og mørke sider.

Bøkene utgis av Bladkompaniet (pocket). De er også tilgjengelige som e-bøker, og leses inn fortløpende som lydbøker.
Serien blir på 14 bøker til sammen.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

ChristofferKirsten LundKjell F TislevollMonica CarlsenAnniken RøilPiippokattaHarald KHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTanteMamieHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt Fagertveit