I 1767 er Trondhjem, som byen het den gang, den eneste byen nord for Bergen. De mektige kjøpmannsslektene bygger lystgårder og staselige paleer, mens fattigdom, nød og tigging er synlig i bygatene. Det er en tid med store kontraster og brytninger.

Leseren får følge tre unge kvinner med ulike hverdager og drømmer. Søstrene Marie og Oline, kommer til Trondhjem av ulike grunner og roter seg borti litt av hvert, og kjøpmannsdatteren Dorothea som er vokst opp i byen. Hverdagen blant de privilegerte er på mange måter enklere og mer behagelig, men bak fasadene kan det skjule seg litt av hvert av hemmeligheter og mørke sider.

Bøkene utgis av Bladkompaniet (pocket). De er også tilgjengelige som e-bøker, og leses inn fortløpende som lydbøker.
Serien blir på 14 bøker til sammen.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

0 kommentarer

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila