I 1767 er Trondhjem, som byen het den gang, den eneste byen nord for Bergen. De mektige kjøpmannsslektene bygger lystgårder og staselige paleer, mens fattigdom, nød og tigging er synlig i bygatene. Det er en tid med store kontraster og brytninger.

Leseren får følge tre unge kvinner med ulike hverdager og drømmer. Søstrene Marie og Oline, kommer til Trondhjem av ulike grunner og roter seg borti litt av hvert, og kjøpmannsdatteren Dorothea som er vokst opp i byen. Hverdagen blant de privilegerte er på mange måter enklere og mer behagelig, men bak fasadene kan det skjule seg litt av hvert av hemmeligheter og mørke sider.

Bøkene utgis av Bladkompaniet (pocket), og de er også tilgjengelige som e-bøker.
Serien utgis fortsatt.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Pia Lise SelnesHarald KRune U. FurbergAnne Lise JohannessenKirjalabyrinttiKarin  JensenTheaTone Maria JonassenMaria HusefestEivind  VaksvikConnieleser42Heidi Nicoline ErtnæsAnn ChristinRufsetufsaBeathe SolbergElin FjellheimØystein LElin SkjerengChrissieStjernekastTor Arne DahlVannflaskeTanteMamieTorill Elisabeth RevheimLeseberta_23HanneMonica CarlsenHeidi LLesevimsaKarin BergPirelliHilde H  HelsethIngunn SAnette Christin MjøsTurid KjendlieMorten JensenRolf IngemundsenNorahTone Sundland