Ukraina er i nyhetene, men selv har jeg et uklart forhold til hva slags land det egentlig er. Etterhvert har jeg oppdaget at både eldre og nyere litteratur har sine røtter i Ukraina, selv om forfatterne skriver på helt andre språk enn ukrainsk. Listen nedenfor blir derfor nokså eksentrisk og personlig, men forhåpentlig nyttig for noen lesere likevel.

Listen er ajourført 12.2.20 med to bøker om Tsjernobyl-katastrofen. Oppdatert 17.3.24


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Listen er ajourført med Isaak Babels Fortellinger fra Odessa.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje Nikolaj Gogol også skulle være representert? Lille-Russland er i dag en del av Ukraina.
Andrej Kurkov (kun 2 bøker på norsk) kan ikke sammenlignes med Gogol, men er likevel en habil dog underfundig forfatter fra Ukraina.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gogol hører absolutt med på en slik liste med forfattere med tilknytning til Ukraina (og for hans del også Polen) selv om han skrev på russisk. Kurkov er et nytt navn for meg - og skriver vel på ukrainsk?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han skriver på russisk, har jeg fått med meg.
Jeg liker stort sett ikke "humoristiske" romaner, men da jeg leste "Døden og pingvinen" i mine yngre dager, syntes jeg det var en såpass mørk og absurd humor at jeg satte pris på den. Vet ikke om jeg hadde syntes det samme nå. "Venn av avdøde" var andre boka av norsk av ham, og etter det har det blitt stille.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for disse tipsene, Erik.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Amanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie