Har vært skapveggis i noen år, og elsker det. Kjenner at kjøtt byr meg mer og mer imot, og i et perfekt drømmeland hadde jeg bytta bort biffen mot linser og bønner i alle måltider!
Her har jeg samlet noen av vegetarkokebøkene som har gitt inspirasjon.
Men er åpen for tips.Er du en veggisspire eller er en fullvokst grønnsak, så rop ut om gode bøker, da vel! Jo flere gode veggisbøker, jo bedre!* Tjohei!!
WOW! Denne er bare VAKKER. Leser denne mer enn jeg lager fra denne. Liker at den har et vell av mat-kuriositeter med pålegg, sideretter og hjemmelagede sauser. Dette er en annerledes vegetarbok. Her kombineres råvarer og krydder på en ny og spennende måte, og selv om noe virker rart, så blir det godt. I alle fall det som er prøvd til nå!
Dette er mat med inspirasjon, skrevet at en dame som lever og ånder for dette. En bok skrevet med kjærlighet. Gleder meg til å prøve flere oppskrifter fra denne.
En enkel og grei innføring i vegetarkost. Har laget noen av oppskriftene fra den. Føler ikke den er superspennende, men har flere stødige grunnoppskrifter. Virker dog som at noen av hovedrettene er mer av det krevende slaget, og kanskje ikke passer helt inn i en familiehverdag med små barn, men alikevel en god bok å ha i hylla for en ny "grønnskolling" :)
Ikke utpreget vegetarbok, men masse spennende sideretter og hovedretter uten kjøtt. Liker denne faktisk mer enn vegetarboka, og har laget flere ting fra den. Etter hvert som man får mer erfaring, kan man enkelt bytte ut kjøtt med andre alternativer.
Fra samme forfatter som Grønt-boka, kommer denne supre bønne-boka. Denne er fantastisk inspirerende og har virkelig tatt bønnespisingen til nye høyder. Denne er heller ikke en 100% ren vegetarbok, men kan fint bytte ut her også. Elsker at hun tar et dypdykk ned i belgfruktenes verden, og viser oss at man kan utrette store ting med små bønner.
Dette er en gourmetbok for vegetarianere. Den viser hvor lekkert man kan gjøre det om man bare har tid og lyst. Bildene er helt fantastiske og den gir mye inspirasjon. Har kun lånt den foreløpig og synes den virket veldig fin!
Denne er litt traust, men et fint oppslagsverk. Litt som den solide rødrutete kokeboka til Espelid Hovig. Den går grundig gjennom mye basiskunnskap. Flott for en nybegynner, dog lite inspirerende bilder, i mine øyne.