Her er en liste over alle bøkene jeg har på samvittigheten, alt fra drama til foto/poesi, fra erotikk til humor og krim...
Noen av bøkene står i Den Norske Bokdatabasen med mitt gamle etternavn. De bøkene vil etter hvert bli byttet ut. Rett skal være rett.
Det tyter stadig ut nye bøker, er alltid planlagt en ny historie eller et nytt prosjekt eller to i hodet mitt... jeg går ikke tom med det første og lista kommer til å bli lenger.
Alle bøkene kan du bestille på hjemmesiden min www.berithelberg.net - da går det kjappere enn om du bestiller den gjennom en bokforretning.


Godt sagt! (3) Varsle Svar
  • 1.
    "En vei bort fra stupet" av Berit Helberg Hagen

    En vei bort fra stupet handler om tenåringsjenta Heidi som sliter med anoreksi. Hun har god støtte i venninnen Tina som selv har vært igjennom det samme, men Heidi sliter i kampen mellom Viljen og Fornuften. Midt i oppvåkningen blir hun sammen med Erik og må forsøke å forklare sin merkelige oppførsel for ham. Dette gjør hun i et brev – men kladden kaster hun i søpla så den blir funnet av øyne som helst ikke skulle lest brevet.

    En vei bort fra stupet er ingen faglig bok om sykdommen anoreksi, men er skrevet ut fra forfatterens egne opplevelser og erfaringer. Flere av opplevelsene er biografiske, dessverre er også besøket hos skolelegen sann. En vei bort fra stupet kan være til hjelp og støtte for tenåringsjenter som sliter med dagens usunne kroppsfiksering og slankehysteri, kanskje også være til hjelp for tenåringsforeldre som forsøker å forstå.

    Mange følelser er vanskelige å sette ord på og kan være enklere å se på papiret.

  • 2.

    Bit for bit, tanker som kommer når de vil og må ut i det skrevne ord. "Lettlurt - Fragmenter av et liv" handler om samlivsbrudd, løgner og kampen for å finne sin egen måte å leve på – alene, mens bearbeidelsen av glimt fra et halvt liv i løgner stadig dukker opp og forvandler en sjel radikalt...

    Sakset fra tilbakemelding fra manusgjennomgangen:

    "... Her møter jeg Katrine som er et grunnleggende godt menneske med et natursyn på livet som gir henne den overbevisningen om at "det vil helst gå godt" og at et løfte er til for å holdes.. Kjærlighet, tilpasninger, naivitet og utholdenhet som til sammen ikke kan kalles noe annet enn et sjelerøsk.../... boken er skrevet svært personlig, som uten hensyn og omsvøp blir lagt fram for meg.. Det er opprørende, inspirerende, fortvilt og spennende lesing!.../... Denne kvinnen som "bare er et menneske" med alle sine opp -og nedturer , sine feilslutninger, fortvilelse, skaperevner, humør og usvikelige kjærlighet og respekt for sine venner. Både de på to og fire bein. Det er ikke til å unngå,man bare må bli glad i Katrine!..."

  • 3.
    "Tanker i naturen" av Berit Helberg

    Tanker i naturen er en poesibok ledsaget av bilder, hvor samarbeidet mellom bokstaver og bilder er et vart og nydelig resultat.

    Boka er en perfekt gave for den som har alt, for den som ikke har Tanker I Naturen og til deg selv fordi du fortjener den!

    Oppfølgeren er allerede under arbeid, responsen for nr. 1 har vært enorm blant mine faste lesere. Flere av diktene og bildene har blitt lagt ut på bloggen min, med begeistret resultat.

  • 4.
    "Menneskets beste venner" av Berit Helberg

    Hva ville livet vært uten det uvurderlige vennskaps-forholdet som dyr kan gi oss? Uselvisk kjærlighet og trofast vennskap, hengivenhet uansett hvor bra eller dårlig de måtte bli behandlet...

    Denne novellesamlingen har jeg valgt å kalle Menneskets beste venner, nettopp fordi alle dyr har sin verdi i hjertet hos dem som blir glad i dem. Hvorfor skulle ei lita jente med en hamster elske dyret sitt mindre enn en velvoksen mann med en stor hund? Etter at jeg flyttet til et småbruk på Fannrem i Orkdal har det blitt flere dyr enn den hesten, hunden og katta jeg hadde med fra byen. Jeg endte på det meste opp med geiter, høner, griser, hester, hunder, katter, ender, kaniner, marsvin... som oftest to av hver, men også flere... og like skjønne alle sammen, med personligheter man lett legger merke til når man har dem rundt øra hele tiden. Og når noen drar til den andre siden, så er det ingen ny som kan erstatte den som dro... Av og til dukker det også opp et hyggelig bekjentskap i form av et besøk fra naturen og gir oss en uforglemmelig, vakker opplevelse som sitter i sjelen resten av livet.

    Så å si alle novellene i denne boka har et snev av egne opplevelser i seg. Noen mer, noen mindre selvopplevde... Men jeg tør å si heldigvis ikke alle... De fleste har også vært på trykk i forskjellige blader, alt fra Allers og Norsk Ukeblad til Hundesport... Noen er til og med flettet inn i flere av bøkene mine, som du finner oversikt over helt bakerst i boka.

    Skissene, derimot, har aldri vært på trykk før og er levert av Mariann Nikoline Roers magiske hånd. Jeg ga Mariann Nikoline frie tøyler, hun har selv valgt hva hun skulle tegne etter å ha lest novellene. Du kan lese litt om henne på baksiden av boka. En dyktig illustratør i startgropa.

    Jeg håper at boka vil bringe fram både tårer og smil under lesingen. For er det noe dyr klarer, så er det å få fram både tårene våre og smil og latter gjennom tiden vi får ha dem hos oss

  • 5.
    "Med vann som våpen" av Berit H. Hagen

    Med vann som våpen handler om brannmannen Gunnar som jobber i Trondheim Brannvesen. Vi får oppleve både brannslukking og trafikkulykker, dramatiske episoder fra enhver brannmanns hverdag.Men Gunnar begynner å ane et mønster i brannene og når nykomlingen på laget blir utsatt for en forferdelig ulykke bestemmer Gunnar seg for å etterforske på egen hånd. Han er nemlig overbevist om at det er en pyroman på ferde, men hvordan skal han finne pyromanen hvis politiet ikke klarer det?

    Likte du filmen "Flammehav" (på engelsk "Backdraft") er dette virkelig boka for deg! Spennende, realistiske skildringer som får gåsehuden til å renne over kroppen...

    Alt det branntekniske har jeg fått hjelp med, av Jarl Erik Høvring som har jobbet som brannmann i Trondheim Brannvesen. Han har også vært Daglig leder hosFalck Nutec på Nesodden utenfor Oslo, hvor det blant annet undervises i brannsikkerhet på oljeplattformer.

  • 6.
    "Sølvbestikk og blank messing" av Berit Helberg Hagen

    De fleste som driver med travsport i Norge, opplever sjelden at hesten deres havner på førsteplass.De fleste er fornøyde om hesten i det hele tatt springer inn nok penger i løpet av et år, til å betale havren og høyet sitt selv.

    Den muntre boken ”Sølvbestikk og blank messing ” handler om Dieselgutten, en norsk kaldblods traver som ligger akkurat i det nivået, og eieren Olaf Grøttesbakk sitter med de samme drømmene og håpene som alle andre travhest-entusiaster i Norge. Boka følger Dieselgutten fra han er nyfødt til han er fire år gammel, med både komiske situasjoner og dramatikk som de fleste hesteeiere nok vil kjenne seg igjen i.

    Boka er skrevet med et humoristisk syn på hest, men med den hjertevarmen en sann hestevenn føler for dyrene sine. Man trenger ikke være hesteeier for å bli glad i Dieselgutten.

    Boka passer for alle som er glade i hester, enten de spiller på dem, sitter oppå dem, sitter bak dem, eller bare rett og slett syns at hesten er et ålreit dyr.

    Flere av kapitlene har vært på trykk som selvstendige noveller i travsportens eget magasin Trav og Galoppnytt, og i Norsk Ukeblad.Alf har tegnet illustrasjoner til hvert kapittel.

  • 7.
    "Berits beste - erotiske noveller" av Berit Helberg

    Berits beste

    erotiske noveller

    av Berit Helberg

    Gjennom så mange år i erotikkens tjeneste har det blitt endel noveller som jeg er mer glad i enn andre - kanskje fordi de ble inspirert av en spesiell fyr eller hendelse...

    Ikke alle de beste novellene havner her, siden noen av dem er skrevet inn i de erotiske bøkene mine og jeg vil gjerne gi de faste leserne mine noen nye opplevelser enn de som er lest før.

    Novellesamlingen inneholder 23 noveller med illustrasjoner i samme stil som i Vinder Av Begjær. Fordi jeg rett og slett likte å lage dem!

  • 8.
    "Bibelen sett med andre øyne" av Berit Helberg Hagen

    Bibelen sett med andre øyne består av mange velkjente historier fra Bibelen - men sett med disse øynene er de kanskje ikke så velkjente likevel? Historiene ble inspirert fram i den tiden det foregikk heftige diskusjoner på VGBloggen angående religion, Jesus, Gud, kristendom og alt som hørte Bibelen til. Diskusjonene foregikk blant annet mellom forfatteren (som da kalte seg BurnieBerit) og en annen bloggende predikant.

    Noen kan kanskje bli forarget over at de velkjente historiene blir vridd på men både ikke-troende og kristne har lest boka, og gitt tilbakemeldinger om hvor fornøyelig de fant boka. Ergo har forfatteren unngått å støte noen - å støte var heller aldri meningen med boka. Vi får en annen versjon av hvordan Jesus mettet så mange med så lite. Hva skjedde egentlig ved Sodoma og Gomorra? Og hva med Adam og Eva og syndefallet...?

    Vi får dessuten også bli kjent med predikanten Arne, som i sin herlighet og selvskapte opphøydhet får oppleve at ting ikke alltid er slik de selvrettferdige predikantene tror.

    Boka er myntet på voksne med sans for bibelsk humor og inneholder illustrasjoner som hører til hvert kapittel.

  • 9.
    "Vinder av begjær" av Berit Helberg Hagen

    Vinder av begjær ble skrevet ut av en haug med westernhistorier jeg har hatt på trykk i Lek. De ble flettet sammen til en historie om Mary Wilkinson som lever i westerntiden og hennes vandring gjennom noen år. Det er tøffe tider og enslige kvinner må være knallharde for å overleve...

    To ekstra noveller utenom historien er med som bonus.

    Nydelige illustrasjoner er med og gir historien liv.

  • 10.
    "Tre små griser" av Berit Helberg Hagen

    Tre Små Griser er en annerledes bok om erotikk hvor vi følger de tre venninnene Susanne, Kristina og Vigdis i de oppturer og nedturer som livet har å gi. Hva gjør Susanne når hun tar sin samboer på fersken med to damer i senga? Hvordan takler Kristina å leve et swingende liv med sin samboer når det egentlig er hans sexliv de lever ut? Og hva med Vigdis som elsker å swinge – helt til hun oppdager hvorfor mannen hennes faktisk også liker det?

    Tre små griser er en hjertevarm bok hvor det er lett å bli glad i de tre jentene, og hvor seksualiteten og deres syn på menn blir lagt fram på en utradisjonell måte.

  • 11.
    "En dildo til besvær" av Berit Helberg Hagen

    Bok 2 i serien om de spreke jentene. Vi får bli med Susanne, Kristina og Vigdis videre utover i livet, hvor vi slapp taket i dem i bok 1, Tre Små Griser. Kristinas forhold med Jonas blomstrer mens Vigdis forsøker å finne balansen i sin nyseparerte tilværelse, fremdeles i hus med sin homofile eksmann og tenåringssønn som ikke aner noe om foreldrenes samlivsproblemer. Susanne, derimot, har startet et nytt liv på ny hybel med ny arbeidsgiver og nye fantasier om sin unge, nye arbeidsgiver, som slett ikke virker uinteressert...

    Livene til de tre jentene går i stikk forskjellige retninger når det gjelder samliv og sex. Likevel - eller kanskje nettopp derfor - holder jentene sammen og finner støtte i vennskapet. Hvem blir forlovet i bok nr. 2, hvem ender opp i et voldtektsforsøk og hvem finner lykken i et usannsynlig forhold?

    Dette er en ekte perle i erotikkens litteraturiske verden, i stolt selskap med sin "storesøster" Tre Små Griser.

  • 12.
    "Berlinerbollene" av Berit Helberg

    Følg de tre spreke jentene videre på livets takkete tinder.

    Hvordan går det med det lykkelige paret Kristina og Jonas? Blir det giftemål etter forlovelsen i bok 2? Klarer Vigdis å finne en balanse i livet, eller flytter hun fra sin homofile mann for å finne seg selv alene? Og hvordan takler Susanne at Kristians tvillingbror dukker opp og skaper de samme følelsene hos henne, som Kristian gjør?

  • 13.
    "Lengselens land" av Berit Helberg Hagen

    Demonblod-serien handler om heksen Leyhla og demonen Ahmeron, deres kjærlighet og opplevelser ikke bare i nåtiden, men også i både fortiden og fremtiden, og andre dimensjoner. Denne serien er ment for voksne og har en aldersgrense på 18 år for bestilling. Demonblod-serien er et erotisk eventyr for voksne, og enkelte har sammenlignet serien med Margit Sandemoes saga om Isfolket.

    Liker du eventyr og fantasi, vil du ELSKE denne serien. Demoner lar nemlig døra stå åpen der vampyrene lukker den...

  • 14.
    "Mørke skygger" av Berit Helberg

    Demonblod-serien handler om heksen Leyhla og demonen Ahmeron, deres kjærlighet og opplevelser ikke bare i nåtiden, men også i både fortiden og fremtiden, og andre dimensjoner. Denne serien er ment for voksne og har en aldersgrense på 18 år for bestilling. Demonblod-serien er et erotisk eventyr for voksne, og enkelte har sammenlignet serien med Margit Sandemoes saga om Isfolket.

    Liker du eventyr og fantasi, vil du ELSKE denne serien. Demoner lar nemlig døra stå åpen der vampyrene lukker den...

  • 15.
    "Tidløst begjær" av Berit Helberg Hagen

    Demonblod-serien handler om heksen Leyhla og demonen Ahmeron, deres kjærlighet og opplevelser ikke bare i nåtiden, men også i både fortiden og fremtiden, og andre dimensjoner. Denne serien er ment for voksne og har en aldersgrense på 18 år for bestilling. Demonblod-serien er et erotisk eventyr for voksne, og enkelte har sammenlignet serien med Margit Sandemoes saga om Isfolket.

    Liker du eventyr og fantasi, vil du ELSKE denne serien. Demoner lar nemlig døra stå åpen der vampyrene lukker den...

  • 16.
    "Jotnenes hevn" av Berit Helberg

    Demonblod-serien handler om heksen Leyhla og demonen Ahmeron, deres kjærlighet og opplevelser ikke bare i nåtiden, men også i både fortiden og fremtiden, og andre dimensjoner. Denne serien er ment for voksne og har en aldersgrense på 18 år for bestilling. Demonblod-serien er et erotisk eventyr for voksne, og enkelte har sammenlignet serien med Margit Sandemoes saga om Isfolket.

    Liker du eventyr og fantasi, vil du ELSKE denne serien. Demoner lar nemlig døra stå åpen der vampyrene lukker den...

  • 17.
    "Effjusikay - en elskerinnes kamp" av Berit Helberg

    Effjusikay

    en elskerinnes kamp

    av Berit Helberg

    En knallsterk liksombiografi fortalt av en utrolig sterk kvinne, en åpenhjertet fortelling som vil røre leseren og gripe tak i deg fra første side!


1 kommentar

Sist sett

RisRosOgKlagingRuneFrode TangenJohn LarsenTorill RevheimTor Arne DahlPirelliTurid KjendlieHanne Kvernmo RyeIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieJBReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarteHarald KIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiHeidi HoltanMorten JensenVibeke