Bokhylla mi inneholder en del klassikere som bare samler støv. Det er bøker jeg av ulike grunner ikke har fullført (ennå) eller knapt nok åpnet. F.eks fordi de er tungleste, kjedelige eller overveldende. og i et tilfelle fordi jeg gruer meg til å være ferdig.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Mesteren og Margarita er en av mine favorittbøker. Hverken tunglest eller kjedelig! Overveldende? Litt usikker på hva du legger i det, egentlig. Og er det negativt at en bok er overveldende?

Har også lest - og likt - Forbrytelse og straff og Idioten, men ble skuffet av Sult. (Selv om det nesten virker forbudt å si det.)

Forøvrig synes jeg man skal lese det man har lyst til selv - livet er for kort til å lese kjedelige og uinteressante bøker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mesteren og Margarita hadde en lovende innledning, men av en eller annen årsak ble den liggende litt for lenge uten at jeg kom meg videre. Det hender seg at jeg tar den med på ferieturer og tenker – Nå får jeg masse tid til å komme meg skikkelig inn i denne. Men så ender jeg med å lese noen kjappe (og morsomme) bøker ala Arto Paasilinna. Uten at det er et dårlig alternativ.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis man trenger å ha lest disse for å være et godt menneske, ja da finnes det mange dårlige...!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neida og jeg har egentlig ikke dårlig samvittighet heller. Det betyr likevel ikke at ikke finnes mange dårlige mennesker i verden :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mesteren og Margarita har jeg selv stående i bokhylla, som en del av "Jorden rundt med bøker"-reisen min. Men den er ikke lest ennå hos meg heller. Sult har jeg lest da, men ble ikke overbegeistret. Grei, men ikke noe mer. Det annet kjønn av Simone de Beauvoir ble det referert litt til i en forelesning i moderne litteraturteori på torsdag, og den vekket nysgjerrigheten min. Kanskje blir den innkjøpt senere? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forbrytelse og Straff burde du bare glede deg til:-) Og den kan leses flere ganger!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis det hjelper er du ikke den eneste som enda ikke har lest alle bøkene i bokhylla som du burde ha lest... Men men, en dag av gangen, en side av gangen, en bok av gangen:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det Sult du gruer deg til å bli ferdig med? Den er jo temmelig "light" i forhold til de andre her. Ulysses og Moby Dick har jeg gitt opp selv også. Forbrytelse og straff synes jeg ikke er så fryktelig tung, og Salman Rushdie er jo en lek så lenge man setter av 10 minutter til hver side! Kanskje du kan tenke deg å prøve igjen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er faktisk Moby Dick jeg gruer meg til å være ferdig med. Jeg har drøyt hundre sider igjen og jeg synes den er bra. Det at jeg gruer meg er kanskje like mye at jeg prøver å forlenge følelsen av å glede meg til den store finalen.

Sult er det vel omtrent femten år siden jeg prøvde meg på. Og den er helt typisk for min klassikervegring eller hva jeg skal kalle det. Noen bøker har du bare hørt så mye om at forventingene blir vanskelige å innfri. Jeg blir rett og slett skuffet når jeg oppdager at jeg ikke synes det er en helt fantastisk bok. Derfor har jeg lettere for å gi opp enn jeg ville hatt med en bok jeg ikke særlig forventninger til i utgangspunktet. Jeg mener jeg har lest Dan Brown og Stieg Larsson mens hatet både dem og meg selv, men likevel fortsatt. Sult er jo såpass kort at jeg tror at jeg en dag skal klare den, men Ulysses skal nok få stå i fred.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror at når det gjelder gamle klassikere så gjelder det samme for dem som samtidslitteratur, krim osv. at noen av dem liker man, andre ikke. Har selv flere ganger fått lite og ingenting ut av noen av de såkalte klassikerne og lurt på hva det var ved den aktuelle boka som gjorde at den ble en klassiker. Ser ikke noen vits i slite seg igjennom klassikere hvis en ikke får noenting ut av dem når det fins tusenvis av andre bøker en kan kose seg med. En er eller blir ikke noe bedre eller dårligere menneske om en har lest dem eller ikke. Så la dem både hvile og støve ned i fred uten dårlig samvitighet!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob Sæthre