Bagatelle

Hellstrøms siste måltid

av (forfatter) og Trygve Indrelid (illustratør).

Aschehoug 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (2 terningkast.)

24 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Lars R Ringviks eksemplar av Bagatelle - Hellstrøms siste måltid

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Kokebøker

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

21. desember 2009 serverte Eyvind Hellstrøm sitt siste måltid på tostjernersrestauranten Bagatelle i Bygdøy allé. Hellstrøm hadde kastet inn håndkleet, og alle de ansatte fulgte med ut. "Hellstrøms siste måltid" gir oss følelsen av å være til stede på denne historiske siste kvelden, og Hellstrøm forteller muntert om Bagatelles historie gjennom 30 år. Historien om Bagatelle er også historien til mesterkokken som i alle år har jaktet på det kompromissløse kjøkken og som har ført et «korstog for den fantastiske smak». Her kan du lese om oppskrifter og gastronomi, Michelin-inspektørene, intrigene, de gode gjestene og de krevende gjestene, klager og skryt, jakten på det ypperste av hva havet og jorden kan frambringe, inspirasjonskildene og alt det merkelige og morsomme som skjedde underveis. Gjennom Hellstrøms personlige betraktninger får vi innblikk i hva som er drivkraften bak anstrengelsene og jakten på det beste, hva som skal til for å servere et perfekt måltid og tilfredsstille alle gjestene, hva som trengs for å drive en stjernerestaurant. Og hvorfor det gikk som det gikk. Boken inneholder også Hellstrøms signaturretter. I tillegg til oppskrifter på forretter, hovedretter og desserter, er det anbefaling av vin til hver rett. Bildene er tatt av Norges beste fotografer -Trygve Indrelid, Sune Eriksen m.fl. "Bagatelle" er under Frankfurtmessen 2011 tildelt årets hovedpris - prisen for beste designede bok. Bak prisen står Motovun Gruppen, en verdensomspennende forening av forleggere. "Dette blir det godt lesestoff og en flott billedbok av. Aschehoug har slått på stortrommen og laget en praktbok i storformat. (...) mer enn enda en veiledning i finere kokekunst er denne boken et vesentlig tidsbilde." Torgrim Eggen, D2 "... en praktbok, og den fungerer faktisk like godt både som tekstsamling, bildebok og kokebok. En garantert julegaveklassiker undet ethvert grønt, glitrende tre i år." Embrett T. Rognerød, Finansavisen

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788203238451

EAN 9788203238451

Genre Personlige beretninger

Omtalt person Eyvind Hellstrøm

Språk Bokmål

Sider 300

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Bare mat - fra mitt kjøkken" av Eyvind Hellstrøm
  • "Slikkepott - mine beste kakeoppskrifter" av Lise Finckenhagen
  • "Mer" av Tom Victor Gausdal
  • "Brimis beste - dei beste oppskriftene" av Arne Brimi
  • "Iskremfabrikken - brødrene Hellstrøms beste desserter" av Eyvind Hellstrøm
  • "Ingrid og Eyvinds livretter" av Ingrid Espelid Hovig
  • "Bagateller for lisvnytere - vin og mat i magisk kombinasjon" av Eyvind Hellstrøm
  • "Bagateller" av Eyvind Hellstrøm
  • "Lutefisk, pinnekjøtt og andre bagateller" av Eyvind Hellstrøm
  • "Verdens beste - Eyvind Hellstrøm med verdens beste kokker og verdens beste laks" av Eyvind Hellstrøm
  • "Gode adresser - Europa rundt med ganen som veiviser" av Eyvind Hellstrøm
  • "Inn med sølvskje - Bagatellemat gjort forståelig" av Eyvind Hellstrøm
Alle bokanbefalinger for dette verket