Shadow of night

av (forfatter).

2012 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.94 (36 terningkast.)

79 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Julias eksemplar av Shadow of night

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Fantasy/Sci-Fi

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er andre bok i Alle sjeler-trilogien.

Omtale fra forlaget

Fall deeper under the spell of Diana and Matthew in the captivating second volume of the No.1 internationally bestselling ALL SOULS trilogy, following A DISCOVERY OF WITCHES. In a world of witches, daemons and vampires the fragile balance of peace is unravelling. Diana and Matthew's forbidden love has broken the laws dividing creatures. To discover the manuscript which holds their hope for the future, they must now travel back to the past. When Diana Bishop, descended from a line of powerful witches, discovered a significant alchemical manuscript in the Bodleian Library, she sparked a struggle in which she became bound to long-lived vampire Matthew Clairmont. Now the coexistence of witches, daemons, vampires and humans is dangerously threatened. Seeking safety, Diana and Matthew travel back in time to London, 1590. But they soon realise that the past may not provide a haven. Reclaiming his former identity as poet and spy for Queen Elizabeth, the vampire falls back in with a group of radicals known as the School of Night. Many are unruly daemons, the creative minds of the age, including playwright Christopher Marlowe and mathematician Thomas Harriot. Together Matthew and Diana scour Tudor London for the elusive manuscript Ashmole 782, and search for the witch who will teach Diana how to control her remarkable powers...

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2012

Format Heftet

ISBN13 9780755384747

EAN 9780755384747

Serie All souls trilogy (2)

Genre Fantasy

Omtalt sted London

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

12 15 4 5 0 0

Bokomtaler

Boka er bra skrevet, grunnlaget for en god historie veldig bra, men i forhold til bok nr.1 ble den for treg for meg. Savnet mer action! Hadde kanskje litt høye forhåpninger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gledet meg vilt til nr 2 av denne trilogien, fordi jeg koste meg skikkelig med Alle sjelers natt. Som Solgunn, sjekket jeg Pax sin hjemmeside jevnlig for å se når den kom ut. Solgunn leste den før jul, men jeg ventet. Jeg er glad for det. Også fordi forventningene dalte en del etter å ha lest lunkne omtaler. Ofte er det vel slik når forventningene er høye, at man lett blir skuffet. Jeg ble ikke skuffet, jeg var forberedt.

Nattens skygge er en murstein av en bok med sine 661 sider. Det er også en av grunnene til at jeg ventet. Det krever mer av tid og konsentrasjon å gå inn i slike lesemaraton . Dette er en bok som også krevde min konsentrasjon, godt da at jeg hadde langfri i helga, slik at jeg kunne ta meg tid og kose meg med denne.

Nattens skygge fortsetter der Alle sjelers natt slapp. Matthew og Diana foretok en tidsreise tilbake til 1590, og vi befinner oss i først i Woodstock, så i Frankrike, deretter London under dronning Elisabeths regime. I Skottland pågår heksesprosessene for fullt, og frykten deles også av hekser i London. Trusselen er reell også for Diana. Matthew som elsker sin kone har trusler fra andre hold, blant annet fordi hekser og vampyrers forhold ikke er lov, og fordi de har en sjalu mann i sin omkrets. Matthew er en av dronning Elisabeths yndlinger og jobber for henne. På den måten har de en viss beskyttelse, men den er ikke total. I England er omgangskretsen kjente vitenskapsmenn og forfattere fra den tiden. Blant annet spøker Will Shakespeare i bakgrunnen under oppholdene her.

Som sagt truer mørke skyer og Matthew og Diana finner det best å flykte til Frankrike til hjemmet hans, Sept- Tours i Nordvestlige Frankrike.

Etter den farefulle ferden med skip over ustabilt hav fra Dover til Cascais, drar de innom Mont Saint-Michel , en liten øy med kloster sør i Frankrike. Her er jeg helt med, siden jeg selv var der sist sommer og vandret i den magiske borgen som i dag er en av Frankrikes største turistattraksjoner. Noe mer magisk og eventyrlig vakkert skal du lete lenge etter.

Hovedærendet til Matthew og Diana er å finne den gamle alkymiboken Ashmole 782, men de trenger også en heks som gi Diana opplæring, siden hun er så ukjent med sine magiske krefter. De er nå en periode hos Matthews far Phillippe hvor de sliter for å få ham til å godta Diana. Ja, enkelt skal det ikke være. Etter dette reiser de til Blackfriars i London, som tidligere beskrevet, og etter dramatikk her settes kursen for den gotiske byen Praha. Denne heksete byen må jeg snart se å få besøkt. Jeg er vel snart den eneste som ikke har gjort det Btw- Praha er virkelig en by jeg ønsker å se, selv om det sikkert lurer en vampyr bak hvert et hjørne. Det får jeg i alle fall følelsen av når jeg leser om Matthew og Dianas besøk her.

Trådene løses opp og igjen . Vel tilbake i London igjen. Da har paret vært alt for lenge borte fra Dianas egen tid, så det er på tide å dra hjem. Omsider får de den hjelpen de behøver, men mysteriet med Ashmole 782 er enda ikke helt løst, og jeg er helt sikker på at en annen skapning også vil få stor plass i neste bind. Jeg gleder meg.:)

Som dere sikkert har merket underveis så koste jeg meg med boka. Den krevde sitt som sagt, men merkelig nok greide jeg å holde styr på det mangfoldige persongalleriet uten å kikke på personlista bakerst i boka. Det er også mye historikk og steder vevd inn i historien, noe jeg regner med er korrekt siden forfatter Deborah Harkness er historiker og har forsket mye på denne perioden samt på magi og hekseprosesser.

Hekseprosessene som sådan er også et tema jeg selv har lest mye om, og som interesserer meg. Å være opptatt av disse tingene kan være en fordel om man leser disse bøkene, men ikke must slik jeg ser det. Men er man mest opptatt av å få en heseblesende skummel romanserie om blodige vampyrer og hekser, får man ikke det. Jo, her er blod, men dette er ingen rask og lettbent pageturner. Dette er ikke Twilight eller Vampyre diaries. Nattens skygge og Alle sjelers natt er mye mer avansert og voksen, for å si det sånn. Det er heller ikke så voldsomt som i True Blood.

Her handler det om bøker, vitenskap, historie, dramatikk ja visst, lidenskap og kjærlighet. Jeg ser for meg filmen med mange fine scener- små ildsprutende drager, små gnistrende slanger som forsvinner ut av perlebroderte sko, gotiske vakre bygninger, trange smug, tåkeskyer med en heks som flyr opp i luften, en livsfarlig vampyr som gjør alt for å beskytte sin kjære, en tidsreisekapsel- ja hvordan ser den ut?

Les hele innlegget samt se bilder i bloggenhttp://artemisiasverden.blogspot.no/2013/04/nattens-skygge-av-deborah-harkness-del.html#more

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg leste og leste- så mye spenning- så godt skrevet -så mange setnoinger til å grunne over -lenge lenge. siste bok i triologien er underve3gs fra The book Depositary det blir som å ønske en kjær venn velkommen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

I hver slutt er det en ny begynnelse

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Words kill, just as swords do.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

ØNSKER Å LESE ! ! ! Lista er stort sett et resultat av hva jeg finner her inne på bokelskere! Det er bøker jeg ikke har, og som jeg stort sett ikke finner på biblioteket her.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mål 1: 70
Mål 2: 90

Lest totalt: 113 bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "The book of life" av Deborah Harkness
 • "Time's convert" av Deborah Harkness
 • "The Book of Life - A Novel (All Souls Trilogy)" av Deborah Harkness
 • "A Discovery of Witches" av Deborah Harkness
 • "Spinning silver - a novel" av Naomi Novik
 • "Alle sjelers natt" av Deborah Harkness
 • "Den svarte vinteren" av Marianne Cedervall
 • "Guder & monstre" av Laini Taylor
 • "Mørketid" av Åshild Moldskred
 • "Vakkert mørke" av Kami Garcia
 • "A court of wings and ruin" av Sarah J. Maas
 • "I død og lyst" av Margit Sandemo
Alle bokanbefalinger for dette verket