2020
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Antibiotikaresistens er en snikende epidemi som truer med å ødelegge det globale helsevesenet innenfra. Hvis antibiotika slutter å virke, kan det moderne medisinske systemet langt på vei kollapse: Risikoen ved alle operasjoner vil øke radikalt, sykdommer vi trodde vi hadde bekjempet vil igjen bli dødelige - ja selv kolera og pest kan komme tilbake som store epidemier. Likevel snakker vi nesten aldri om trusselen som omgir oss - og det globale overforbruket av antibiotika fortsetter, både i medisinen og i jordbruket. I boka kartlegger Erik Martiniussen en av de største utfordringene verden står ovenfor i dag.
Men Krigen mot bakteriene er også en fascinerende utforskning av mulighetene vi har for å løse krisen. Erik Martiniussen snakker med helsearbeidere i Tromsø, Georgia, Polen og USA om hvordan antibiotikabruk kan reduseres drastisk. Han besøker bønder og jordbrukseksperter i Storbritannia, Belgia og Vestfold for å lære mer om dyrehold uten antibiotika. Han jakter etter nye bakteriedrepere på tubestasjoner i London eller i elvemudderet langs Themsen. Og han utforsker de glemte kurene - og den nye kunnskapen om bakterienes vesen - som gjør det mulig å se for seg et helsevesen langt mindre avhengig av antibiotika. Kanskje kan krigen mot bakteriene først vinnes hvis vi slutter å se på dette som en krig? Krigen mot bakteriene er populærvitenskapelig formidling på høyt internasjonalt nivå - og en bok som vil hjelpe oss å se løsninger på krisen vi står oppe i.
Erik Martiniussen (f. 1975) er journalist og forfatter, og debuterte med den mye omtalte sakprosaboka Drivhuseffekten - klimapolitikken som forsvant (2013). Krigen mot bakteriene har allerede vakt bred interesse blant internasjonale forleggere.
Forlag Press
Utgivelsesår 2020
Format Innbundet
ISBN13 9788232803309
EAN 9788232803309
Språk Bokmål
Sider 400
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket