Boken med glemte navn

av (forfatter) og Benedicta Windt-Val (oversetter).

Cappelen Damm 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.95 (76 terningkast.)

134 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Tone R Bs eksemplar av Boken med glemte navn

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2021

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788202687946

EAN 9788202687946

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1939-1945

Omtalt sted Frankrike

Språk Bokmål

Sider 366

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

18 38 18 2 0 0

Bokomtaler

Fin! Koste meg godt med denne, lettskrevet og varm, koselig og spennende - om alt er historisk korrekt vet jeg ikke, men det spiller ingen rolle - boka fenget meg så det holdt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ein romantikar som meg liker å lese ei Kristin Harmel-bok i ny og ne.

Kristin Harmel skriv godt og medrivande, har gode historier, og alltid ei fin kjærleikshistorie med. Eg veit med andre ord litt om kva eg får, og det er akkurat derfor eg plukkar med ei bok av henne frå tid til anna.

I Boken med glemte navn frå 2021 er mesteparten av handlinga lagt til Frankrike under andre verdskrigen, og hovudpersonen Eva, ei jødisk ung kvinne rømmer frå Paris akkurat i tide til ikkje å bli arrestert og sendt til Auschwitz i 1942. Ho arbeider med å forfalske identitetspapir, og reddar på den måten fleire engelske flygarar og mange franske barn og motstandsfolk. Harmel er nøye med researchen, og det historiske bakteppet er derfor truverdig. Eg let meg rive med som forventa, og denne gongen såpass mykje at eg let meg røre til tårer på siste side. Då har forfattaren gjeve meg det eg ville ha og meir meir til, og eg kan anbefale boka til andre romantikarar der ute.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

En fengende og vakker historie fra krigens dager. Den holdt til terningkast seks.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka dro meg inn omtrent fra første side, og jeg gråt på slutten. Det er ikke ofte! Sterk fortelling som egentlig ikke har noen topper eller dalbunner, men som er jevn og godt skrevet. Jeg får et sterkt forhold til alle personene, og klarer til en viss grad å leve meg inn i hvordan det må ha vært. Nydelig!
Terningkast 6 og favorittbok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka er det den ser ut som: En følelsesladet fortelling med mye dramatikk, og noen får hverandre til slutt.
Liker du bøker der coveret er bilde av en dame med paraply, sykkel eller lignende, liker du sikkert denne, også. Liker du det ikke, er sjansen stor for at du enten blir irritert, eller at du f.eks lager en liten konkurranse med deg selv for å se om du klarer å gjette hva som skjer i neste kapittel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg nevner i dedikasjonen at denne boken er spesielt til ære for bokselgere og bibliotekarer overalt. Jeg har ikke ord for hvor sterkt jeg er blitt påvirket av magien i bokhandler og biblioteker. Bøker kan forandre liv, men det er de menneskene som elsker dem, som vier sitt liv til dem, som virkelig utgjør den store forskjellen. Hvis bøker ikke kan finne veien til de leserne som trenger dem, som vil bli berørt av dem, som vil bli forandret gjennom å lese dem, mister de sin makt. Så takk til alle dere som arbeider i bokhandler eller biblioteker, fra dypet av mitt hjerte – og spesielt til dem av dere som har vært modige og eventyrlystne nok til å bli eiere av bokhandler. Til tider må det være like risikabelt som det er givende. Bøker er mer enn bare ord på en side – de er broer som kan bygge samfunn og utvikle mer medfølende og oppmerksomme borgere. De av dere som elsker bøker høyt nok til å ønske å dele dem med andre, bidrar i sannhet til å forandre verden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis man nærer en dyp kjærlighet til bøker, kan man føle seg hjemme overalt i deres nærvær, selv på steder der man egentlig ikke hører til.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har alltid tenkt at det er disse barna - de som forstår at bøker er magiske - som kommer til å få det beste livet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men når man blir vant å gjemme seg trygt og godt innenfor et beskyttende skall, er det vanskeligere enn man skulle tro å tre frem og si i virkeligheten, folkens, er det denne personen jeg er.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men vi defineres ikke av det navnet vi bærer, eller den religionen vi praktisere, eller av den nasjonen vi bor i. Jeg vet det nå. Vi defineres av den vi er innerst inne, hvem vi velger å være på denne jorden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hun hadde ikke tenkt så mye over Jesu liv tidligere, men selv om hun ikke trodde at han var Messias, var hun helt overbevist om at han hadde vært et godt menneske som var blitt urettmessig henrettet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rommet mitt er fullt av bøker. De fleste av dem ligger stablet i vaklevorne bokhyller i hyllene Louis satte sammen for mange år siden. De er fulle av andre menneskers historier, og jeg har tilbrakt store deler av livet mitt med å forsvinne i dem. Av og til, når nettene er mørke og stille, og jeg er alene, lurer jeg på om jeg ville ha overlevd uten denne muligheten bøkene gir meg til å flykte fra virkeligheten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du svikter ikke noen eller noe så lenge du følger hjertet ditt (...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Livet former seg etter de avgjørelsene vi tar, de unike øyeblikkene som forvandler alt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Père Clément rynket pannen. "Dere må forstå at Gud alltid vil vite hvem de er."
"Sikkert," sa Rémy med et skuldertrekk. "Men Gud har mange ting å ta seg av nå for tiden. Det kan da vel ikke skade å gi ham en håndsrekning?"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Skogens usynlige stjerner" av Kristin Harmel
 • "Mens Paris sov" av Ruth Druart
 • "Den foreldreløse jenta" av Anne Jacobs
 • "Fugleburet" av Eve Chase
 • "Appelsinlunden" av Rosanna Ley
 • "Hjemkomsten" av Nicholas Sparks
 • "Minneskrinet" av Kathryn Hughes
 • "Barnet på plattform 1" av Gill Thompson
 • "I skyggen av vinrankene" av Julianne MacLean
 • "Jul i strandhuset" av Veronica Henry
 • "Den siste kjolen fra Paris" av Jade Beer
 • "Skandalen" av Tracy Rees
Alle bokanbefalinger for dette verket