Kan lastes ned fra nettsiden til Bymiljøetaten. http://www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/getfile.php/friluftsetaten%20(FRI)/Internett%20(FRI)/dokumenter/brosjyrer/turguideoyene/Turguideoyene_web.pdf

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skannet forside som Foto med oppløsning på 200 ppt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Både for Aker og Oslo kommuner foreligger det trykte beretninger om den kommunale virksomheten fra det kommunale selvstyres begynnelse. For Aker kommune foreligger verket "Aker 1837-1937" i fem bind og et supplementsbind "Aker 1937-1947". Den første beretningen for Oslo kommunes vedkommende er 50-årsberetningen, 50 år etter formannskapslovens ikrafttreden, dvs. perioden 1837-1886. Deretter var det formannskapets intensjon at det skulle Utarbeides 25-årsberetninger. Dette skjedde for perioden 1887-1911, men krigen forsinket neste beretning som dermed kom til å omfatte perioden 1912-1947.
Beretningen er ment å være et oppslagsverk for interesserte som søker opplysninger om Oslo kommunes politiske og administrative utvikling fra det tidspunkt da Oslo og Aker kommuner ble slått sammen og fram til byrådsordningen ble gjennomført i februar 1986. Med det omfang kommunen fikk ved kommunesammenslutningen både med omsyn til areal, befolkning og kommunale tjenester og ansatte, har forfatteren ikke satt seg som mål å skrive en fullstendig og detaljert beretning om den enkelte etat og bedrift.
Hele eller deler av manuskriptet har vært lest og kommentert av Harald Baldersheim, U.F. Beichmann, Edgeir Benum, Bernt Bull, Per Ditlev-Simonsen, Finn Egeland, Rune Gerhardsen, Gunder Bang Gundersen, Per Eggum M Mauseth, Berit Rannestad, Signe Marie Stray Ryssdal, Geir Thorsnæs, Bent Wettergreen og Sigurd Østen. Billedredaktører har vært Ole Myhre Hansen og Bård Alsvik ved Oslo byarkiv i samarbeid med forfatteren.
Oslo rådhus den 14. desember 1999. Bernt H. Lund

Godt sagt! (1) Varsle Svar

FORORD Hvert âr kommer ny ungdom ut av skolene i byen vår og ungdom søker hit fra alle kanter av landet. Alle sammen møter nye og vanskelige problemer. De skal finne fram til utdanningsveier som høver for hver enkelt av dem, de skal passe seg inn i et stort og innviklet samfunn og de skal søke å finne seg til rette i byen slik at de får utløsning for interesser og virketrang i fritida. Oslo kommune vil gjerne at ungdommen skal få best mulige vilkår og finne seg til rette i byen. Det er da også mye byen kan gi virkelysten ungdom. Men det er ikke alltid lett å finne fram til de ulike mulighetene. Den kommunale Ungdomsnemnda har derfor ment at det er riktig med en rettleiing om hva byen kan gi ungdommen. Derfor er det denne håndboka kommer. Samtidig skal boka gi litt kunnskap om sjølve byen, om styre og stell, om rettigheter og plikter, kort og godt: søke å skape interesse for Oslo hos dem som snart rykker inn blant de voksne borgere i byen. Det er meninga at denne boka skal komme hvert år, og det er Oslo kommune som gir den gratis til all ungdom som går ut av skolene i byen og til ny-innflyttet ungdom. Red.komité: Odvar Solberg, Bjørn Bjørnseth, Arne Bovim og Asbjørn Tenmann.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På baksiden av boka og på side 4 - på motsatt side for Innhold - er ISBN: 978-82-8268-394-4 Omslag: Sølve Sundsbø/Det kongelige hoff - © Aller Forlag 2011 Tekst: Elsebeth Danielsen er journalist og har i flere år arbeidet som reportasjeleder og reporter i magasinet HENNE.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

TralteIngunn Singar hStine SevilhaugTonjeJulie StensethBjarneØystein LBeathe ØgårdSynnøve H HoelNorahLibraritas vKjell PJenny Dahl BakkenHedvigMari Nordø LommelunRufsetufsaAmanda Langlo MoekntschjrldPilarisKjerstiStian DalbergMarianne  SkageEli Svendsen Heie HaugerudAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLailaHeidi LHarald KHarald JensenTanteMamieNeda AlaeiAlice NordlimoiraAnneVannflaskeNabodamaBenedicteMarianneDolly DuckTone HSilje Hvalstad