Viser 1 til 10 av 15 omtaler

Dette er en bok jeg fikk anbefalt av en bokelsker, som jeg jo også er.
Jeg fant en oppramsende historiebok. Ingen dybde. Ingen spenning. Ingen språklige overraskelser..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk! Nydelig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne får toppkarakter, til tross for enkelte logiske brister i historien og utrolig mange skrive-/korrekturfeil (i den norske utgaven). En spennende og lærerik historie om triste skjebner, knuste drømmer, makt og overgrep i et mannsdominert samfunn, men også om det nære, skjøre og menneskelige. Av 1148 sider var ikke en eneste av dem overflødig, det er godt gjort.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du likte denne vil du kanskje også like:

Morsmelk av Nora Ikstena

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

1145 sider leselykke! Slektsroman som strekker seg over seks generasjoner, Georgia i "det røde århundret", Europa i endring. Sterke kvinner, krig og kjærlighet. Og sjokolade.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka gir et spennende innblikk i Sovjet, Georgia og forskjell mellom øst/vest det siste århundre. Historien er fortalt gjennom kvinner fra de ulike tidsepoker. Historiene flettes sammen og boka kunne ti trodd for sine over 1000 sider vært enda lenger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er den beste leseopplevelsen jeg har hatt på lenge - personene står i fremgrunnen, historieske fakta og levende beskrivelser av samfunnet i endring danner bakteppet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må med skam melde at jeg ikke ble like revet med av dette bejublete eposet som mange andre har blitt, - skjønt jeg vet faktisk også om folk som har gitt opp underveis.

Det er jo i utgangspunktet et fantastisk flott prosjekt, - å følge en familie gjennom mer enn hundre år og se hvordan livet til enkeltmedlemmer blir preget av både tiden de lever i og av slektens medlemmer og historie. Forfatteren bruker innledningsvis et fascinerende bilde av et vakkert teppe hvor hver person er en tråd, og hvordan disse danner et mønster og blir til et nydelig teppe, sett i sammenheng. Men jeg vet dessverre ikke hvor vakkert dette bildet egentlig ble, til det var renningen, som var laget av tid og sted, for preget av verdens ondskap under revolusjoner og i krig, samt av et paternalistisk samfunn, - som forøvrig også rammet mennene. Det er hovedsakelig kvinnenes skjebner vi leser om her, og de blir faktisk uhyggelig like, - og det går stort sett ikke så bra med dem. Dette skyldes imidlertid ikke bare de ytre omstendighetene, - det skyldes også deres personligheter, psykiske reaksjoner og valg. Vi følger dem tett, litt for tett etter min oppfatning, alle deres tanker og følelser blir utmalt til det kjedsommelige, vil nå jeg si. Så selv om jeg til tider ble revet med av handlingen og syntes det var interessant å følge den historiske utviklingen i Georgia, ble jeg lei av det ordrike tankespinnet til hovedpersonene, som jeg heldigvis ikke kjente meg igjen i, - jeg gledet meg bare til boken endelig ville ta slutt!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Sist sett

LailaHarald KKirsten LundAndreas BokleserVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid Kjendlie