Viser 1 til 10 av 13 omtaler

Litt over halvveis i boka nå, og det er kanskje urettferdig å omtale en bok man ikke har lest ferdig, men jeg vet rett og slett ikke om jeg orker mer. Boka markedsføres som et mysterium med flere lag, men alt jeg leser er om en ensom alternativ dame som er mer enn gjennomsnittlig opptatt av astrologi og hvilke stjernetegn som står i hvilke planeter på ulike tidspunkt. Jeg forventet en annen historie, jeg forventet kanskje en historie med dyrevern eller naturkrise som bakteppe med en mørk historie over. Her virker det som at forfatteren bare ønsker å fortelle om sine egne astrologi-"kunnskaper".

Jeg kommer akkurat fra "Shuggie Bain" og "Kveldens ubehag", så kanskje jeg har vært litt for langt nede i litteraturens mørke dyp til at "knokler" gjorde inntrykk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en bok som tok meg litt med overraskelse. Den er flott skrevet og den gjennomgående handlingen i boken er spennende. Men til tider følte jeg det ble for mye snakk om horoskoper, som overskygget mye av resten av handlingen til en grad hvor jeg slet litt å komme meg igjennom den. Men så kom jeg over en kneik og basert på den siste fjerdedel av boken, skulle jeg gjerne ha gitt den full pott. Men når jeg ser på helheten gir jeg den en 5.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En annerledes kriminalroman med en etterforsker utenom det vanlige. Krim for oss som ikke liker krim, dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet ikke hva jeg skal si om denne boka. Den hadde mange bra sitater, men selve handlingen ble så langtekkelig at jeg mistet fascinasjonen. Boka gir refleksjoner om dyrenes verdi, kvinnesyn og flere andre temas. Dessverre falt den likevel ikke helt i smak hos meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En forteller utenom det vanlige som evner å gi innblikk i et sinn som fungerer annerledes enn mitt eget. Det er det god litteratur gjør, den gir deg muligheten til å leve som og andre for en liten stund, men forstå dem resten av livet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg storkoste meg over språket og den nokså absurde historien til Olga Tokarczuk, med dyrevern og feminisme som bakteppe. Endelig en lettlest nobelprisvinner!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En god bok som jeg trodde skulle være tyngre å lese siden den har vunnet Nobels litteraturpris.
Kort oppsummert; mørk, fengslende og fornøyelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

I en polsk landsby, holder den tidligere engelsklæreren og hobbyastrologen Janina Duszejko til. En vinternatt finner hun og naboen en annen nabo død. Det ser ut til at han har blitt kvalt av et kjøttbein. Politiet mener det er en ulykke, men Janina har sin egen teori. Hun har nemlig observert flere dyr som har lusket rundt i området. Så blir det flere dødsfall, og felles for dem er at ofrene tilhørte det lokale jaktlaget. Janina bestemmer seg for å starte sin egen etterforskning, noe ikke alle ser med blide øyne på.

En mørk og særegen komedie, iblandet en hyllest til William Blake.

Forfatteren vant Man Booker International og Nobelprisen i 2018.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Før plogen din over de dødes knokler. Olga Tokarczuk

Ikke viste jeg at årets Nobelbok er 10 år gammel. Jeg hadde heller ikke kjennskap til den engelske poeten og romantiske mystiksren William Blake; at han var opptatt av astrologi og var en fiende av den katolske kirka. Jeb var heller ikke klar over at viktige tema i boka er sterkt splittende og opprørsk mot et mannsjåvinistisk Polen; at Olga har fått drapstrusler og har vært svartelistet i kulturlivet, og med det gått glipp av mange muligheter og stipender.
Hadde jeg vist dette før jeg las boka, hadde jeg muligens forstått og likt den bedre.
Jeg las den som den krimboka den påstås å være, og siden jeg synes astrologi er overtro, ble det hengende med meg som en minusfaktor i boka.
Synes allikevel det var ei bra bok. Spennende og fargerik hovedperson, men jeg ble ikke så godt kjent med de andre som var med i boka. Noen ble drept, andre etterforsket, mens et kobbel viste seg å bare være med.
Boka ble filmatisert 2017, og fikk en sølvbjørn i filmfestivalen i Berlin i 2018, under navnet Jaktsesong.
Det er nok forfatteren og ikke boka som fikk prisen. Hun har vist skrevet noe stort som ennå ikke er oversatt til norsk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ann ChristinPiippokattaVidar RingstrømGunillaRandiAMorten MüllerTorill RevheimMarianne AugustasiljehusmorSynnøve H HoelJBHarald KVariosaAvaInger-LiseHelena EAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEli HagelundBeate KristinAlice NordliHanne Kvernmo RyeTone HKirsten LundNina M. Haugan FinnsonRisRosOgKlagingRuneFrode TangenJohn LarsenTor Arne DahlPirelliTurid KjendlieIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil Stangeland