Viser 11 til 20 av 29 omtaler

Til tider spennende bok men blir for lang og preges av manglende redigering. Spesielt kapitlene om søstrenes bakgrunn blir for lange, og slitsom å komme igjennom. Kapitlene om Sadiq i Syria er veldig spennende og fortjener terningkast 6. Men jeg undres virkelig over hvor mye som er sant av det Sadiq har fortalt, når vi vet at faren Sadiq har løyet i så mange sammenhenger for journalister tidligere... for å få penger... og hvordan gikk det med taxiutdanningen hans? Han hadde kanskje ikke så behov for å kjøre taxi om han får provisjon fra boka? Litt blandet inntrykk inntrykk av boka, lander derfor på terninkast 4.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bok som er verdt å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka gjorde at jeg kom meg inn i lesemodus igjen, eller rettere sagt, lydbokmodus. Ane Dahl Torp gjør en god jobb når hun leser denne. Jeg trodde dette skulle være en tåredryppende fortelling om to jenter som følte seg utenfor i Bærum og som av den grunn forvillet seg til Syria. Jeg trodde den ville gi meg svar på hvorfor to smarte, oppegående jenter lot seg radikalisere og reise til et krigsherjet helvete. Men jeg sitter fortsatt igjen som et stort spørsmålstegn. Virkelig spennende å lese. Det er så interessant å høre hva menneskene rundt sier, høre samtaler som har vært og tanker de har tenkt. Jeg anbefaler denne lydboka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken burde være obligatorisk lesning for alle. Den er usedvanlig lærerik på så mange nivåer.
En av tingene som overrasket meg mest, var hvor ofte radikaliseringen har en ingrediens av godt gammeldags tenåringsopprør. Det hadde aldri slått meg at niquab-bruk, og et liv under strenge religiøse normer, kan være et uttrykk for opprør (mot foreldre og familie) snarere enn undertrykkelse. Noe av retorikken til disse tenåringsjentene som dro til Syria for å delta i jihad, var rett og slett gjenkjennelig.
For hvem husker ikke hvor lett det er å romantisere en eller annen person eller ide når man er tenåring?
Boken er også utrolig spennende, og den hadde noen sånne sjeldne partier som får meg til å glemme at jeg sitter og leser. Det gjaldt spesielt chattesamtalene mellom søstrene i kalifatet i Syria og deres bror her hjemme i Norge, som var blitt ateist av alle ting! Hinsides fascinerende!
Anbefales til absolutt alle!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

All honnør til Åsne Seierstad. For en utrolig god jobb hun har gjort for å få denne boka slik den har blitt. Veldig spennende, og ikke minst veldig viktig fortelling. For meg er det mer interessant hvordan menneskene tenker, lever, handler og føler, enn alle de forskjellige stedene, grupperingene, koalisjonene og de forskjellige makthaverne. Der må jeg innrømme at jeg går litt i surr, og leser lott fortere enn ellers i boka. Blir spennende å følge med på familien fremover.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sterk lesing

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min omtale av Seierstads To søstre. Linken fører til min bokblogg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viktig og bra bok, for alle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et mildest talt imponerende verk av Åsne.
Med stramme tøyler forteller hun den dramatiske historien om de medieomtalte to søstrene som beveget seg fra å være relativt godt integrerte og moderate muslimer til å bli bokstavtro religiøse fanatikere og til sist Syria farere. En fortvilet og modig far ser familien sin nærmest gå i oppløsning og gjør desperate forsøk på å bringe jentene sine hjem igjen.

Boka gir et glimrende blikk inn i innvandrermiljøet, her med mest fokus på det Somaliske, og viser hvor lett det er å havne litt på utsiden av den vestlige kulturen og hvordan da religion fort kan bli "redningen", for både tapere og vinnere. "Bygde dyret" er såvisst tilstede i disse miljøene også og det mangler heller ikke på karismatiske personer som vet å gripe fatt i situasjonen og lirke den rot løse ungdom inn i den "rette" tro. Så kan man jo bare spørre seg hva som er deres egentlige agenda...

Boka er spennende, nesten som en krim og en fornøyelse å lese, rent sproglig. Den er bygget opp med lette sprang mellom "nå-tid" og da tid, noe som i dette tilfelle fungerer utmerket og gir leseren en skjerpet fokus.

For egen del må jeg si det er nesten helt utrolig hvor mye forferdelig vi mennesker er istand til å gjøre mot hverandre i religionens tegn, bare man er sterk nok i troa og forestillingen om at paradis venter om man kjemper for "Ham". Her kappes det hoder til almen jubel fra de rett-troende. Jeg alene vite!
Totalt hjernevasket er de alle sammen, og tilsynelatende blottet for empati overfor andre enn likesinnede.
Boka er, som nevnt nøkternt fortalt og alle viktige hendelser og fakta godt dokumentert.
Denne burde bli et pensum i skolen og leses av enhver som er opptatt av innvandring, for eller imot.
Gratulerer Åsne!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg ble sterkt fanget av historien. Seierstad skriver så fengende og levende. Det er en underlig bok fordi jeg som leser hele tiden blir sittende og undre meg og stille meg selv spørsmålet: "Hvordan kunne dette skje?" Boka er et mesterverk i fortellekunst samtidig som forfatteren balanserer på en knivsegg i forhold til å framstille ren fakta, men samtidig legge inn tanker og følelser til personene vi møter i boka som en umulig kan verifisere eller ha 100% lit til. Men akkurat det skaper en rivende god dokumentar som i alle fall jeg leser ivrig fra perm til perm uten tanke på tid og stund. Dette er rystende lesning, og kanskje jeg vil stille meg selv nye spørsmål om hvorfor radikalisering skjer i samfunnet. Så når mange leser boka, kanskje vil vi møtes til en slags fornyet innsikt i hvor vanskelig det er å kjempe for et samfunn uten diskriminering og med toleranse for alles rett til å være den de er.
"To søstre" fortjener mange lesere!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

TralteHanne Kvernmo RyeOleKirsten LundBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn Hjortland