Viser 21 til 25 av 25 omtaler

Denne boka leste vi faktisk på skolen. Det var derfor det tok ganske lang tid å lese den, siden det var felleslesing. Men den var ikke den største boka, så da gikk det vel fint.
Først må jeg også nevne at jeg visste hva som kom til å skje på slutten. Jeg vet ikke hvor jeg fikk vite det, hvem jeg fikk vite det av eller når. Men jeg visste det.

Jeg har ikke lest mange Historisk Fiksjon bøker, Bare Drageløperen av Khaled Hosseini. Hvis du lurer på hva Historisk Fiksjon er, så er det bøker som tar plass ved en viktig historisk hendelse, men fortsatt er fiksjon.

Det var veldig interessant å lese om 2. verdenskrig, spesielt gjennom en 9-åring sine øyne. Det er en god måte å lære på, og jeg burde lese flere sånne bøker. Dessverre vet jeg ikke om så mange, så gjerne kom med anbefalinger:)

Det er småting jeg irriterer meg over, f.eks da "Bruno formet munnen til en o". Den setningen gikk litt igjen i boka, og jeg synes rett og slett at det er en dårlig beskrivelse. Kanskje det bare er meg, men det syne jeg. Lurer på hvordan setningen var på engelsk?
Men ellers synes jeg at John Boyne er veldig flink til å beskrive atmosfæren og karakterene i boka. Well done!

Slutten var veldig trist, men jeg føler at det gikk litt fort. Plutselig var det over. Jeg hadde kanskje foretrukket litt til, men det var en veldig bra avslutning på boka. Anbefales!
Se også her!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Anmeldt av Felix Skippervold

Boken handler om en gutt som flytter fra Berlin til Polen, rett ved en konsentrasjonsleir som faren styrer under andre verdenskrig. Bruno blir venn med en gutt som heter Shmuel som bor i leiren.
Bruno besøker han nesten hver dag, og Bruno forstår ikke hvorfor det er ett stort gittergjerde mellom dem. En dag skal Bruno bli med inn i leieren for å hjelpe Shmuel å finne faren sin, men det ender med en dramatisk slutt.

Jeg syns boken er veldig spennende fordi handlingen er så bra. Jeg synes andre verdens krig er ett spennende tema og denne boken viser det gjennom en ung gutt sine øyne. Boken er veldig beskrivende, for eksempel når Bruno møter Shmuel. Det tar litt tid før man komme inn i boken, men mot slutten blir det veldig spennende. Før jeg leste boken trodde jeg at Bruno og Shmuel skulle rømme fra leieren, men boken har en overraskende slutt.
Boken fikk meg til å tenke hvor vanskelig det måtte ha vært å leve under andre verdenskrig, og hvor sterkt ett vennskap kan være uansett religion og tro.
Boken kan passe for alle over 10 år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gutten i den stripete pysjamasen.
Anmeldt av Rasmus Langeland Rørvik.

Gutten i den stripete pysjamasen handler om en gutt fra Berlin, med navn Bruno. Familien til Bruno må flytte til en konsentrasjonsleir i Polen, fordi faren er nazist og leder for leieren. En dag drar bruno hjemmefra og treffer på en gutt som heter Shmuel. Shmuel og Bruno føler seg helt like, bare at Shmuel har på seg en stripete pysjamas og bor på andre siden av et stort gjerde. Både Bruno og Shmuel er veldig naive og kjønner hva som egentlig skjer rundt om i verden.
Jeg syntes det er en sterk og fin bok, hvor man kjønner at krigen var ekstremt uretferdig og at alle mennesker er like uansett hvem de er og hvor de kommer fra.
Det jeg syntes var trist var måten Bruno og Shmuel, to helt helt uskyldige gutter dør på.
Jeg likte denne boken veldig godt, fordi den var godt skrevet og lærte meg veldig mye om krigen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg syns det er gøyt å lese den fordi det er spennende få høre hvordan Bruno hadde det på den tiden. Det er ikke 2011 modell, det er mer sånn 1800-tallet. Anbefales, er ikke ferdig er på side 85 men den er veldig gøy! :):):):):)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En vakker og uendelig trist bok, hvor noe av det grusomste som har skjedd i historien tolkes gjennom øynene til den lille gutten Bruno. Dette er en bok som kommer til å sitte lenge i kroppen. Jeg har lyst til å samle familien min rundt meg til høytlesning ...

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenKirsten LundGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann Milje