Gutten i den stripete pysjamasen.
Anmeldt av Rasmus Langeland Rørvik.

Gutten i den stripete pysjamasen handler om en gutt fra Berlin, med navn Bruno. Familien til Bruno må flytte til en konsentrasjonsleir i Polen, fordi faren er nazist og leder for leieren. En dag drar bruno hjemmefra og treffer på en gutt som heter Shmuel. Shmuel og Bruno føler seg helt like, bare at Shmuel har på seg en stripete pysjamas og bor på andre siden av et stort gjerde. Både Bruno og Shmuel er veldig naive og kjønner hva som egentlig skjer rundt om i verden.
Jeg syntes det er en sterk og fin bok, hvor man kjønner at krigen var ekstremt uretferdig og at alle mennesker er like uansett hvem de er og hvor de kommer fra.
Det jeg syntes var trist var måten Bruno og Shmuel, to helt helt uskyldige gutter dør på.
Jeg likte denne boken veldig godt, fordi den var godt skrevet og lærte meg veldig mye om krigen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg leste heldigvis bokomtalen din etter jeg hadde lest boka. Hvis jeg hadde lest den før ville jeg blitt skuffet over at du avslørte slutten for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Brit HonningsvågAlice NordliHarald KMads Leonard HolviksiljehusmorHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaaseStine SevilhaugInge KnoffGro-Anita RoenKirsten Lundtommy meyer