Viser 11 til 20 av 20 omtaler

Denne likte jeg! Fengende fra første side. En typisk god feriebok. Slukte den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åh vilken klok bok! Jag älskade den och hela idén med att ta tag i sitt liv och verkligen göra det som ligger ens hjärta nära istället för det som förväntas av en...
Tack säger jag till författaren och nu ska jag söka efter fler böcker som hon kan ha skrivit. Finner en från i år 2016 här på bokelskere.no som heter "Tilgi mej" som jag har lagt in i önskelistan och så går jag in på den svenska biblioteksbeställningslistan och ser att det finns en bok som heter "Det kommer alltid en ny himmel" som jag är på väg att beställa tills jag ser originalets titel "The list". Hur kan man ge en bok ett så totalt annorlunda namn? Idiotiskt enligt min mening. Norska En liste for livet är så vansinnigt mycket bättre än den svenska.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt kjedelig........

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En skikkelig feel-good roman som ga assosiasjoner til Moyes og Jio. Absolutt lesverdig, jeg koste meg med Brett's liste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en lettlest roman. Jeg tenker at de som har lest og likt Jojo Moyes sine bøker vil like denne også. Den fikk meg både til og flire, le og gråte - og jeg skulle ønske den varte mye lenger enn siste side. Jeg gleder meg til neste bok fra Lori Nelson Spielman.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er helt klart en feel-good-bok uten de store nye tankene eller hendelsene. Men det var det jeg forventet, og jeg ble veldig positivt overrasket!

Forfatteren skriver flytende, enkelt og fint, og det var vanskelig for meg å legge den fra meg. Ja, jeg kunne gjette meg til hvordan det ville gå i det store og hele med hovedpersonen Brett, men jeg kunne faktisk ikke gjette meg til hvordan hun skulle nå dit. Jeg ble overrasket opptil flere ganger over vendingene som historien tok, og de både frustrerte meg og gledet meg! Jeg fikk tidlig masse medfølelse med Brett, og skildringene av hennes ensomhet i sorgen etter morens død var troverdige og såre.. For lett og god underholdning som kan få håpet til å spire - les den!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når de døde prøver å bestemme over ditt liv ...

Ikke alltid lett å ta egne valg.

Bretts liv blir satt på prøve da moren hennes dør. Brett jobber i familiefirmaet og får ikke den jobbstillingen hun hadde sett for seg. I stedet får hun vite gjennom morens testamentsfullbyrder at moren hennes hadde funnet en liste som Brett skrev som tenåring. Hun hadde funnet det og tatt vare på det. Hennes avdøde mor vil at Brett skal gjennomføre listen over ønsker i livet Brett skrev for flere år siden. Men hvordan skal Brett klare å gjennomføre det siden noen av punktene er håpløse, og ønskene har vel forandret seg med årene? Vil hun følge trofast denne listen?

Man vet hva man får av chick - lit
Når man leser en slik bok, er det lite som overrasker. Chick - lit er vel sjangeren jeg leser minst av. Grunnen til det er enkel: opplagt, mye overdrivelse og mye av det samme skjer. Dette er egentlig mer roman enn chick - lit, men skrivemåten har så mye chick - lit over seg. Tonen har mye overdrivelse og dramatiserer ofte av noe lite. Et lite problem blir gjerne til noe større. Det er slik jeg ser på chick-lit sjangeren, men jeg sier ikke nei til variasjon og ta en utfordring.

Dette er langt fra min mørke komfortsone. Som kjent er jeg ikke spesielt glad i lystige, men også sårbare "finn deg selv" romaner. De blir ofte klisjefylte og det vanlige man får. Det gjelder også denne. Her får vi en romanfigur som håper på å bli verdsatt, men istedet må hun gjennom noe hun egentlig ikke vil, og spørsmålene er: Kommer hun til å fullføre morens ønske? I så fall, kommer hun til å gjøre det fordi moren ønsker det, eller er det for Bretts egen del? Mye skjer underveis, og man klarer ikke å la være å undre hva man selv ville ha gjort og reagert i samme situasjon.

Det betyr ikke at det er nok i en slik roman. Denne type roman er ikke dype eller særlig filosofiske. Heller lettlest og stort sett vektløs. I slike romaner er det veldig opplagt hva som skjer videre. Vi finner det ut lenge før hovedpersonen selv vet hva som foregår og hvordan dette vil slutte. Det som prøver å overraske, blir avslørt for tidlig. Det byr på lite utfordringer for lesere.

Sorg og tap
Det boka skal ha ørlite ros for er sorgen hovedpersonen Brett føler for morens bortgang. Hvordan takler man sorg og bortgang? Det er jo en kjent sak at man takler og håndterer sorg og tap på forskjellige måter. Det varierer veldig fra person til person. Hvordan går man videre i livet etter å ha mistet noen i livet sitt som har betydd så mye? Og mye av vendingen livet har tatt får Brett til å spørre seg om hun har tatt riktige valg i livet.

Ellers er det ikke så mye mer å nevne om En liste for livet, for som nevnt er dette ikke en dyp roman og ikke særlig tankevekkende, men heller en "man vet hva man får" bok. En perfekt bok hvis du vil finne noe å lese til våren/sommeren, eller bare vil ha noe å flykte fra hverdagen med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Forutsigbar, men veldig fin! Om sorg og det å tørre ta noen sjanser i livet :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viste lovende takter i begynnelsen, men dessverre ble det for mye kliss og klisjeer på slutten. Litt skuffa egentlig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sier kun dette : glad jeg tok den med på ferie. Blir en bestselger i Norge, garantert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

ConnieBjørg  FrøysaaStig TAmanda ADemeterChristin SillibakkenCecilieLinda NyrudAgnete M. HafskjoldIngeborg GBenedikteAnniken RøilAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne-Stine Ruud HusevågHarald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadGrete AastorpBente NogvaLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23Stine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer Smedaas