Viser 1 til 9 av 9 omtaler

Kanskje den beste boken til Liza Marklund.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av de beste bøkene om Annika Bengtzon. For en knallavslutning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Avskjed med Annika Bengtzon.
Ikke den beste Liza Marklund har skrevet. Men grei nok å lese på et par gråværsdager.
Her blir fortiden rullet opp og oppsummert, mens noen gamle drapssaker og mysteriet med hvorfor Annikas søster Birgitta har forsvunnet, utvikler seg. - Og mens papirutgaven av avisen Kvällspressen holder på å bli avviklet. Internett og sosiale medier presser på og bestemmer framtida, for oss alle.

Her er et sitat fra side 206 og 207, som sier veldig mye om hvordan jeg også tenker om alle religioner i sin alminnelighet:
«For ham var hele spørsmålet om tro, uansett religion, fullstendig ubegripelig. Hvordan var det mulig for voksne, utdannede, intelligente mennesker å tro på eventyr? De kulturelle, tradisjonelle, etiske og moralske aspektene forsto han, man kunne oppdras til katolikk, jøde eller muslim på samme måte som man var svensk, sosialdemokrat eller Djurgården-supporter av fødsel og inngrodd vane, men virkelig å tro? Å leve i den villfarelsen at vi var skapt av en høyere makt som av fullstendig ubeviselige grunner dessuten ville oss vel?
For ham var det åpenbart at det forholdt seg stikk motsatt. Når mennesket ble seg bevisst sin egen eksistens, forsto det samtidig at det ville opphøre. Den innsikten klarte man ikke å leve med, og konstruerte derfor en høyere mening med det meningsløse livet på jorden.
Mennesket skapte Gud i sitt bilde, en som beskyttet og ivaretok, en altomfattende kraft som vi kunne støtte oss til, be til og stole på.
I begynnelsen var hun en kvinne, den gode moderen som ga liv og føde.
I takt med at menneskene sluttet som jegere og samlere og ble bofaste, begynte kampen om revirene, krigene startet, patriarkatet tok makten, og Gud skiftet kjønn og ble mann.»

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange passasjer til ettertanke og vektige innlegg i samfunnsdebatten, en bok med mange dagsaktuelle problemstillinger som grep meg I tillegg en kjempespennende krim i kjent Annika stil.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For en nedtur.....en langtrukket beskrivelse av omgivelser ispedd litt handling. Jeg ble veldig skuffet over denne boka som fortonet seg som overfladisk og kjedelig. De tidligere bøkene har hatt gnist og vært spennende. Denne var bare grå....

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

De første bøkene av Liza Marklund ble slukt, og jeg ventet bare i spenning på neste bok... Nå kjenner jeg at jeg er "mettet"... Boken er lettlest, men gir ikke noen spenning for min del. Man skjønner tidlig i boken hvordan "plottet" henger sammen, noe som i og for seg kan være greit i enkelte bøker, men her blir det ikke noe driv. På en måte greit som en "avslutningsbok", men noe mer enn det, nei.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En litt "svak" bok kanskje... men fint at fortiden blir oppssummert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne M