Viser 11 til 20 av 23 omtaler

For en bok! Det var en helt fantastisk leseopplevelse! Anbefales til alle! Må leses før man dør!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den här boken var en överraskning. Den hittills bästa som jag har läst av Murakami även om jag blev fängslad av 1Q84, men här var det spänning, kärlek, dramatik, mystik och givetvis en massa underliga händelser i en mer kompakt och intensiv form som gjorde det svårt att pausa. Duc Mai The (ursäkta stavningen) gör med sin mjuka och speciella röst säkert boken en god gärning som gör att den blir bättre än vad den är, så den som läst pappersboken och funderar på att läsa den en gång till för att eventuellt få sammanhangen att hänga ihop lite bättre, kan kanske få en ytterligare dimension av det sagoaktiga litterära verket med sitt oidipustema genom att lyssna på hans inläsning.
Jag sträckläste boken i den mån det var möjligt och skulle gärna se den filmatiserad!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Prøvde virkelig, men får ikke til denne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka irriterte stort sett vettet av meg. Eg klarte ikkje å tru på historien pga. veldig mykje manglande intern logikk og veldig masse pretensiøse visdomsord. I tillegg mislikte eg Kafka sjølv meir og meir for kvart ord eg las. Meir utfyllande irriterte utlegging på bloggen for dei som orkar det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for at Bokelskere.no finnes... og at jeg fant dere. Det har ført til at jeg nå har gjenoppdaget alle mine uleste bøker. Kafka på stranden av Haruki Murakami ble den første av disse "glemte" bøkene jeg tok fatt på. Og jeg ble ikke skuffet! En fantastisk bok. Ikke så ofte jeg leser over 500 sider på 4 dager, men kunne ikke stoppe når jeg først var i gang. Det er en helt spesiell stemning i denne boken. Drømmende, uvirkelig og reelt på en gang. Sitter igjen og kjenner på følelsen av de gode menneskene, de som overskygger alt det vonde og grusomme. Sitter nok i en stund denne :-)

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Eg har hatt ei ut-av-meg-sjølv-oppleving medan eg har lest denne boka. Ei svært positiv leseoppleving - men eg skjønnar ikkje heilt kvifor. Lesaren vert dregen inn i noko magisk og mystisk og boka inneheld elles mykje rart. Her er spenning, humor, kvardagslege detaljar, absurde situasjonar, metaforar, symbol, erotikk, kjærleik og venskap. Skildringa av venskapet mellom Nakata og Hoshima og mellom Kafka og Oshima er veldig fine. Boka byr på mange gode og morosame dialogar. Mykje av det som vert fortalt er "verkeleg" og andre hendingar er draumar og fantasiar - eller finn stad i ei slags alternativ verkelegheit. Det er vel dette som kan kallast "Murakami sitt univers". Alt vert fortalt i eit heller langsamt tempo - og med mengder av digresjonar.
Kafka på stranden kan sikkert analyserast i det uendelege og tolkast på tallause måtar. Sjølv er eg for mykje av ein realist til verkeleg å forstå heile historia og endar opp med å gje boka terningkast 5.
Heile omtalen kan lesast på bloggen min.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Litt for lang, men det er det eneste jeg har å utsette på den. Derfor ble det et langt blogginnlegg etter å ha lest den i mars 2013.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eventyrlig, språklig fin. Men noe manglet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk bok, herlig humor, surrealistisk - og likevel så ekte. Sitter i kroppen - lenge.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

herlig surrealisme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

AvaBeathe SolbergmgeBertyJulie StensethKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn S