Viser 11 til 20 av 33 omtaler

Synes boka er en del oppskrytt. Noe treg i begynnelsen og terping på samme hendelser. Boka ble mer interessant på slutten.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter å ha lest over halve boka legger jeg den nå bort. Den gir meg ingenting annet en voksende utålmodighet hver gang jeg leser. Klarer ikke la meg rive med. Handlingen har svært lite handling i seg, det hele fremstår som en kronologisk oppramsing av minner og tanker. Ting fortelles for detaljert, for flatt, og foruten noen smarte formuleringer her og der finner jeg ikke noe som gir meg lyst til å lese mer. dessverre!!! For denne boka trodde jeg virkelig at skulle falle i smak. Og nettopp drrfor forsøkte jeg så lenge. Det er sjeldent jeg avbryter midt i en bok, men det gjør jeg altså nå.

"Show, don't tell" - akkurat det tror jeg at jeg savnet i denne boka. Mer bilder, mer plass til leseren å boltre seg med tanke på å få innblikk i følelser og livet til karakteren. Her ble alt fortalt og ikke "vist"

(leste den forresten på engelsk.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kviet meg lenge for å starte på denne ettersom den er på nynorsk, men det glemte jeg raskt da jeg kom i gang. Veldig bra bok, en bok der handlingen ligger i hver side, og man ikke vil "skumme igjennom" noe som helst, for å ikke gå glipp av noe. Jeg må raskest mulig ut og få tak i bok nr 2! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Man blir dratt inn i denne boka, jeg klarte likevel ikke å lese den i ett strekk, jeg måtte ta pauser, på samme måte som 'saman er ein mindre åleine' er nynorsken god og gir ekstra dybde til innholdet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg hadde ikke så høye forventninger til denne boka og hadde nok ikke lest den om vi ikke skulle ha den i lesesirkelen. Men for en positiv overraskelse! Jeg ble grepet fra første stund og - selv om jeg er overrasket selv, tror jeg sannelig jeg synes det var en skikkelig pageturner! Elena Ferrante klarte å gjøre meg så nysgjerrig på fortsettelsen at jeg kjøpte de to neste rett før påske. Gleder meg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da er jeg klar for bok 2 i Napoli-kvartetten - "Historia om det nye namnet"- av Elena Ferrante
(i alt 4 bøker). Opplevde bok 1 som fllott litteratur om vennskap og om 60-tallets Italia - på nynorsk. Vakkert språk. Godt jobba, Kristin Sørsdal (oversetter). Det var slik jeg oppdaget denne boken - jeg har studert sammen med Kristin, og tenkte at denne må jeg lese. Det er jeg glad for.
Tenker at denne må leses sakte - der er ikke en bok man bare pløyer gjennom. Denne nå nærleses - boka oser av Italia. Fikk lyst til å reise dit.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fortellingen om disse to venninnene skildres svært nøye, men har en rotete oppbygning i hele boka. Handlingen bygger seg aldri opp, og opplevdes flat fra start til slutt. Jeg måtte jobbe meg igjennom for å ikke bare gi opp. Anbefales ikke for deg som ikke liker nynorsk eller liker spenningsromaner - noe denne er langt unna. Sammenlignes kanskje litt med en slags biografi. Lurer på om jeg ikke har forstått et skult poeng i boken, da så mange syntes den er vakker og god lesning...

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

En språklig nytelse å lese! Om unge jenters/kvinners liv og vennskap i de underpriviligertes del av Napoli fra begynnelsen av 1960 tallet og framover.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

HeidiNinaDolly DuckInger-LiseIngeborg GYvonne JohannesenTom-Erik FallaLinda RastenAnineAnn ChristinPirelliKirsten LundVivaLaLivrebrekIngunnJChristoffer SmedaasJulie StensethAlice NordliGladleserMarie HolterGrete AastorpBerit RHelena ETonje SivertsenOlaugHege H.Harald AndersenHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAud- HelenTone HJanne Kristin HøylandAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaMargrethe  HaugenVannflaskeTonesen81Heidi HoltanTurid Kjendlie