Viser 1 til 10 av 21 omtaler

Alex er en kriminalroman skrevet av den franske forfatteren Pierre Lemaitre. Kriminalromanen kom ut på norsk i fjor og jeg har lest bare positive omtaler av den. Men den er av den typen som det er veldig vanskelig å skrive om uten å røpe noe essensielt. Jeg skal gjøre et lite forsøk. Det første jeg vil si er at dette er like mye, hvis ikke mer, en thriller enn den er en kriminalroman.
Boken har så mange twists and turns. Mer enn det har vært i noen annen kriminalroman jeg har lest. Og det er her jeg ikke kan fortelle mer. Får du høre om disse vendingene boken tar mister du noe av det forfatteren helt klart har tenkt å gjøre med deg. For det blir litt sånn OH! Eh? Javel … Og så leser du videre enda mer fortapt i boken.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Grufull, nærmest bestialsk historie. Uhyggelig utspekulert. En meget god krim/ thriller fra den franske forfatteren, Pierre Lemaitre. Overraskelser og grøssende vendinger all the way. Jeg satt fjetret når jeg leste denne. Meeeget bra! Anbefales:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veeeeldig lang før forklaring på alt dukket frem. Lest på lydbok, jeg burde ha hørt de par siste CD-ene førsr, før jeg begynte på selve boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noe av det mest spennende jeg har lest på lenge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg elsket denne boken ble helt fengslet og overaskende slutt..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ei ung og pen dame blir kidnappa og bortført i Paris. Politietterforskaren Camille Verhoeven blir motviljug satt til å etterforske saka. Det er ikkje stort å finne, men har du sett? Når alt synest mest håplaust så er der eit halmstrå av eit spor som set i gang ei kjede av avsløringar. Og det blir etter kvart klart at saka må oppgraderast frå ei forsvinningssak til ei drapsetterforsking. Seriemord-etterforsking, faktisk.

Det er ei heilt grei krim-historie dette. Den er brukbart spanande, men det beste er nok dei ulike vendingane som historia tek undervegs. Og spørsmålet om kven som er skurk og kven som er offer blir etter kvart av smått filosofisk karakter. Ein kjem ganske nær innpå Camille undervegs i boka, og til dels også på eit knippe av kollegaane hans. Eit interessant og til dels sjarmerande persongalleri, men kanskje eit lite hakk for karikerte.

Uansett, eg tykte boka var god og underhaldande nok til at eg kjem til å lese fleire av Lemaitre sine bøker dersom eg finn dei på sal eller på bruktbutikkar i åra som kjem. Kanskje først og fremst Irène, sidan det er ein del referansar til handlinga i den i Alex.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Googlet omtale før jeg kjøpte boka, men jeg er sterkt uenig i alle 6'erne som er gitt. Boka startet bra, selv om det ble litt for grotesk, men så flater det ut og blir kjedelig og skrekkelig langtekkelig. Istedefor å gi opp, hurtigleste jeg resten og Lemaitre er strøket fra "listen" min.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke fult så spennende som Irene, men absolutt god.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

dette var en anderledes krim EGENTLIG var den ikke så spennende, men det var den like vel, for vi fulgte tankene, motivene og logikken til alle personene i hele prosessen, og det var både befriende og kjempespennende .Vi fikk hint undervegs som jeg skjønte etterhvert så nysgjerrigheten var der hele tiden og særlig på slutten da prosessen tok nye veger. Gøy!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Maria Festli EriksenLeseaaseSissel ElisabethLailaAtmanBjørg L.FindusDolly DuckIngrid Urdal StøleSigrid NygaardNorahKirsten LundSol SkipnesVigdis VoldGodemineSynnøve H HoelKjell MagneKirsti Vettran NederhoelTone SundlandAnita NesssveinBenedicteReadninggirl20TralteDinaJon RyeKenneth Mæhle-SvensenHarald KMargrethe  HaugenLibraritas vTine SundalThomas KlakeggEli HagelunddirtsadirtsaIngerIngerAgathe MolvikSimen "Boktimmy" IngemundsenHilde SGrete Aastorp