Viser 21 til 30 av 34 omtaler

Handler om en fraskilt dame som er nede i en bølgedal i livet. Hun konsumerer mye alkohol og har enkelte blackouts. Der pendlertoget venter på signal ser hun daglig inn i et hus hos et fremmed par og hun forestiller seg hva som skjer mellom dem og hvordan livene deres er. En dag ser hun noe uventet og med et ønske om å hjelpe tar hun kontakt.

Historien er godkjent, mange ingredienser er med på å lage en spennende historie, men noen irrasjonelle valg trekker litt ned for meg. Jeg hørte lydboken på engelsk; Gode fortellere bidro positivt til opplevelsen av boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rachel reiser med det samme toget hver dag. På et bestemt sted stopper toget alltid for å vente på å få klarsignal, og gjennom togvinduet har Rachel innsyn i et nydelig pars frokostvaner. Hun dikter opp navn og yrker som om hun kjenner dem.
En dag toget stopper på det vanlige stedet, får Rachel se noe sjokkerende hos det perfekte paret, og nå er det Rachel som har overtaket. Hun vikles inn i noe hun ikke aner utfallet av, og det hele kan fort bli hennes undergang...

Et meget spesielt plot. Litt tregt til tider, men grei tidtrøyte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Utdrag fra omtale på bloggen min:
"For en som har to interrailturer på baken fra sin pure ungdom er det ikke så dumt å være på togtur. Og selv om turene kan virke rett så intetsigende og kjedelige i starten, er de viktige i oppbyggingen av historien."
Hele denne omtalen, og flere andre finner du på bloggen min Bjørnebok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken handler om Rachal som er på et tungt stadie i livet, hvor hun ofte ender med å drikke seg full og får hukommelsestap. Hun tar toget til london hver dag for å dra på jobb. På disse togturen lager hun sin fantasihistorie om de som bor der, hun gir de navn og egenskaperr. Rachel drikker seg ofte full, og får hukommelsesproblemer, en dag er hun på feil tid til feil sted, og når hun ikke klarer å huske, så kommer fulleangsten. Rachal begynner å bli redd for hva hun har gjort, og prøver å få hukommelsen tilbake. Det tok litt tid og komme inni historien, men når ting begynner å skje, øker spenningskurven i takt med historien, og jeg klarte ikke legge den fra meg. Dette er en god bok, hvor forfatteren har en god, engasjerende og formidlingsevner, som gjør historien levende og bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest på norsk, men den var ikke på norsk hos Bokelsekere.no

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Psykologisk thriller? Hm...det varte og rakk og skjedde fint lite side etter side. Nei, ikke min favoritt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man bør ikke blande seg opp i andres liv ...

Denne fikk jeg fra Bazar som forhåndseksemplar. Piken på toget er om en ung dame som går gjennom en tøff periode i livet og som er full av nag. Hun er skilt og eksmannen hennes har fått seg ny dame som attpåtil har flyttet inn i huset deres. Den dama har mildt sagt tatt Rachels plass. Selv bor Rachel i en leilighet sammen med en kvinne som hadde et ledig rom. Rachel har fått sparken for lenge siden, men likevel står hun opp til fast tid hver dag, pendler med toget som vanlig og later overfor kvinnen hun bor sammen med, at hun er på vei til jobb. På toget smugdrikker hun. Rachel smugdrikker overalt og av og til får hun blackouts. Mens hun sitter på toget liker hun å betrakte folk gjennom vinduet og hun har funnet et yndlingspar som hun ser hver dag gjennom togvinduet og som viser seg for å bo i samme gate hvor Rachel bodde med eksmannnen. I samme gate hvor hun før bodde, betrakter hun paret, dikter opp navn til dem og prøver å forestille seg livene deres. En dag blir den kvinnen i huset meldt savnet og Rachel kan muligens vite noe som kan ha utløst forsvinningen, og vil Rachel og politiet finne ut hva som hendte med denne fremmede kvinnen som Rachel har betraktet hver dag fra togvinduet?

Piken på toget har ofte blitt sammenlignet med Gone girl (Flink pike) av Gillian Flynn, som jeg også har lest og som jeg heller ikke hadde helt sansen for. Dette er en formel der forfatteren prøver hardt å lure leseren hvem som er den skyldige og samtidig har et fiffig preg over konseptet. Jeg har lest mange psykologiske thrillere og jeg liker den sjangeren godt, men denne formelen som Gillian Flynn og Paula Hawkins bruker er hånlig. Det blir som en parodi på den psykologiske thriller sjangeren. Jeg klarer ikke å ta det seriøst. Piken på toget blir for meg altfor opplagt. Man vet lenge før ting blir oppklart hva det er som egentlig skjer og poenget med det. Så det er dessverre ikke noe overraskende. Dessuten hadde jeg ikke helt sansen for karakterene heller. Rachel som er hovedpersonen i alt dette er rotete og blir for masete. Hun blir ikke trodd av politiet fordi hun er alkoholiker, har oppsøkt problemer før og virker ikke troverdig. Dessuten får hun blackouts. Mya av boka ligner mer på en såpeopera enn en psykologisk thriller, og det virker som om psykologiske thrillere må være så hysteriske som mulig. Selv savner jeg seriøse og nøktern psykologiske thrillere. Slike psykologiske thrillere som Piken på toget og Gone girl (Flink pike) prøver for hardt å være intelligente thrillere uten å lykkes. Det blir mer som en komedie, og det er ikke komedier jeg er ute etter når jeg skal kose meg med psykologiske thrillere.

Dette blir muligens en kort bokanmeldelse for min del, men det er egentlig ikke så mye positivt å si om Piken på toget. Hva det er med meg og bestselgere, vet jeg ikke. Noen såkalte bestselgere liker jeg jo, men det er ikke mange. Ting blir fort oppskrytt, synes jeg. Savner psykologiske thrillere, og thrillere generelt som er mer seriøst enn dette, som overrasker og som setter sine spor. Dette ble dessverre for dumt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde lest mye positivt om Piken på toget før jeg begynte å lese den. Den er faktisk en av veldig få bøker jeg har kjøpt meg selv i det siste. Boken er solgt i over 2 millioner eksemplarer i USA, og den er også på bestselgerlistene her i Norge.

Rachel er en skilt dame i første halvdel av trettiårene, hun tar det samme toget inn til London hver eneste morgen og ettermiddag. På toget kan hun sitte å titte inn i husene og bakhagene til folk de kjører forbi. Spesielt huset til Jess og Jason får hun sett godt inn i, da toget stopper på grunn av signalfeil veldig ofte. Rachel finner opp historier om hvordan livet, og forholdet, til Jess og Jason er. I hennes fantasi lever de det perfekte liv og er veldig lykkelige.
En dag oppdager hun at Jess står ute i hagen å kysser en annen mann enn Jason.

Dagen etter forsvinner Megan, som er det virkelige navnet til Jess. Rachel ser da sitt snitt til å komme i kontakt med ektemannen for å fortelle henne hva hun så dagen før Megan forsvant. Hun forteller dette også til politiet, eneste problemet er at Rachel er en smule alkoholisert og sliter mye med hukommelsen. Noen har fortalt politiet at Rachel var i nabolaget til Megan samme kveld som hun ble borte.

Piken på toget er hypet veldig opp fra forlaget, men det er ikke uten grunn. Det at bøker er solgt i mange eksemplarer f.eks er ikke et kvalitetsstempel i seg selv, men i dette tilfellet er det det.
Jeg likte boken veldig godt, den beskriver historien fra tre forskjellige vinkler, men det er ikke noe problem å følge historien. Og den inneholder alt det en god psykologisk thriller skal inneholde. Vi har minst en psykopatisk mann, vi har utroskap, gamle løgner, nye løgner, alkoholisme. Så denne boken er det bare å glede seg til å lese!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rachel tar samme tog til og fra London hver dag. Fra togvinduet observerer hun de samme husene hver dag, og føler hun blir kjent med noen av de som bor der. Et av parene, "Jason" og "Jess", blir hun ekstra opptatt av, og en dag ser hun noe hun nok ikke skulle ha sett..
Spennende utgangspunkt for en kriminalroman, men dessverre for meg er verken personene eller handlingen i denne boka god nok. Kanskje var det de høye forventningene jeg hadde til boka som gjorde at jeg ble skuffet? Helt ok krim og terningkast 4 ble i alle fall min konklusjon på denne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudTrude JensenTanteMamieDaffy EnglundEllen E. MartolRoger MartinsenTine SundalToveInger-LisePerSpelemann