Viser 11 til 20 av 38 omtaler

Gert Nygårdshaug skriver utrolig godt. Levende og variert språk med god flyt. Tar deg med på en spennende og snodig reise rundt om i verden. Med en beskrivelse som gjør at jeg sitter igjen med en følelse av at jeg har vært i Amazonas. Samtidig sitter jeg igjen med en følelse av at jeg er litt usikker på hva det er jeg faktisk har lest. Veldig annerledes fra en del annet jeg har lest. Snedig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ganske enkelt noe av det beste skrevet i nyere norsk litteratur.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mino-trilogien bok 1

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken bød på så mye underholdning og så mye lidelse at den holdt meg som gissel i to døgn. På disse to døgnene sov jeg meget lite, og tok bare pause fra boken for å hente vann eller strekke litt på bena. Litt som når man skal kjøre fryktelig langt.

Måten å tenke om liv og død på er ikke noe vi er vant til i disse trakter - men dilemmaet finnes bare hos oss mennesker. Dersom vi fører til utslettelse av alle verdens plante- og dyrearter, og utsletter alle menneskene som er i veien, hva er det som gjør oss verdifulle for annet enn oss selv? Er det bedre enn om (og dette er mine tanker) for eksempel et romskip hadde landet her og en stor gruppe romvesen hadde begynt å utslette oss?

I denne boken settes jorden og naturen svært høyt - og jeg sitter igjen med en følelse av at menneskene er skadedyr. Ikke fordi de er født slik, men fordi de har valgt det. Jeg tror ikke dette dilemmaet - alt planteliv og dyreliv og alle urfolk i hele verden eller grådige personer som skal utslette alt dette - hadde vært så vanskelig og så tøft hvis vi ikke hadde tilhørt en kultur basert på det siste. Hvis man ser for seg at det ikke er vi som ødelegger verden, men en fremmed art, ville svaret vært såre enkelt. Selvfølgelig er verden viktigere enn en fremmed art som ødelegger den.

Jeg har tenkt mye på dette hele livet, og føler meg maktesløs som menneske og som forbruker fordi det ikke finnes noe jeg kan gjøre som ikke er med på å ødelegge verden. Derfor var det ekstra befriende å lese denne boken, fordi noe blir gjort - og for første gang, noe som kanskje kan hjelpe. Men, jeg sitter igjen med en enda mørkere følelse enn før, fordi ødeleggelsene fra menneskene er større enn vi kan begripe og fordi dette går så fort. Til slutt finnes det ingen vinnere.

Uten tvil den beste boken jeg noensinne har lest, ikke nødvendigvis på grunn av språket, men på grunn av grepet den hadde om meg hele veien fra første til siste side. Grusomhetene er så store og det vakre er også ekstraordinært vakkert, sannsynligvis mer enn de fleste av oss noen gang kommer til å oppleve.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Leste den for andre gang, fantastisk historie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Første halvdel av boka var veldig bra. Variert og spennende innhold. Andre halvdel av boka er betydelig dårligere; det blir noe overdimensjonert og fantastisk over beskrivelsene - jeg reagerer på forfatterens bruk av tall som alltid er overdimensjonerte og repetisjoner av samme type innhold: Drap og atter drap av samme type... som gjør andre del av boka kjedelig å lese.... Det seriøse temaet i boka: Regnskogens opprettholdelse drukner i forfatterens naive beskrivelser av fantastiske og urealistiske drap som hører mer hjemme i barnelitteratur enn voksenlitteratur. Dette kunne virkelig ha blitt en god bok, men dessverre blir andre halvdel bare kjedelig å lese. Første halvdel fortjener en sterk femmer, andre halvdel en svak treer, jeg havner derfor på terningkast 4.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mengele Zoo - Gert Nygårdshaug

Dette er en bok jeg burde like. en bok jeg skal like, sånn er det bare, etter all den gode kritikken den har fått. Slik er det ikke.

Historien er god den, men jeg blir ikke revet med i handlingen. Jeg har null problem med å legge vekk boken, og jeg blir litt utålmodig når det går som tregest.

Budskapet i boka er bra, men dessverre blir teksten litt for lang og litt for dratt ut på feil steder for min del.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Endelig har jeg fått lest en av Norges beste bøker. For de som ennå ikke har lest den (ikke så mange), løp og lån, kjøp, last ned, hør lydbok, last ned lydbok, du har en mektig leseropplevelse foran deg. Takk Gert

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Budskapet og de mange retoriske spørsmålene i boka er gode og tankevekkende-MEN,språket er vanskelig og måten den er skrevet på faller ikke helt i smak hos meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TPiippokattaFrode Øglænd  MalminJohn LarsenTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenKirsten LundRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn Christin