Viser 1 til 10 av 31 omtaler

Kepler imponerer igjenn. Denne boken hadde ikke en eneste kjedelig side. Den var spennende hele veien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En god og spennende krim med et godt plott, men en merkelig og uvanlig slutt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skjønner godt at denne serien har blitt veldig populær. Velskrevet, og med et interessant plott der det ikke er opplagt fra første stund hvordan alt henger sammen. Jeg leste til langt på natt da jeg holdt på med denne, for jeg klarte ikke å legge den fra meg. Det var jo så spennende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok med en skikkelig pangstart! Spennende bok som jeg anbefaler. En opptur fra Paganinikontrakten

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joona Linna

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er litt ambivalent til Keplers bøker, kjenner jeg. På den ene sida syns jeg de er grisespennende og jeg leste både denne og Paganinikontrakten i "one sitting", som de sier på engelsk.

På den andre sida syns jeg de er litt teite: Etterforskerne, selv de vi får høre mye om, er klisjeer, ikke mennesker. Og historiene tar litt av, det pøses på med groteske detaljer og uventede kast & twist. Og litt overnaturlig. Og litt sex.

Jeg må dessverre innrømme at jeg er fæl til å skumlese, særlig sånne historier som jeg er utålmodig på hvordan vil utvikle seg. (Det er delvis derfor det er mulig å lese mursteiner i løpet av én dag) Men det faller helt naturlig å skumlese sexskildringene...

Og nå skal vi tydeligvis få vite mer om Joona Linnas privatliv - og jeg er ikke sikker på om jeg liker den retningen det tar.

Og innimellom tenker jeg at "dette har en kvinne skrevet". Små detaljer som jeg antar menn ikke legger merke til eller bryr seg om. Stoffservietter av lin, ikke bomull. (Mannen min ville ikke visst forskjellen, sa han) Sandaler med kilehæl. ("Hvordan ser de ut", spurte mannen). Kepler er glad i detaljer, men av og til ser jeg ikke helt poenget med dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes boken var utrolig spennende og underholdende! Jeg bare elsker å lese om Jonna Linna! Jeg likte denne boken veldig godt men den har som alle andre keplerbøker mye dødtid, å kunne godt vært litt kortere, men likevel likte jeg den store overraskelsen på slutten. Boken er etter min beslutning den beste boken i serien etter Sandmannen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den satt! Puhh. Her er det spenning på høyt nivå så og si gjennom hele boka. Nesten slitsomt.
Troverdig, litt mystisk og skummel. En krim blir ikke stort bedre enn dette, synes jeg. Etter min mening den beste av de jeg har lest av Kepler.
Persongalleriet er mangfoldig og litt annerledes enn hva vi ofte møter i krimbøker. Vi blir kjent med barn (og voksne) som i forskjellig grad trenger hjelp og omsorg, men får også gode glimt inn i deres mørkere sider. Hva skjuler seg der? Blir vi lurt? Kan et barn drepe?
Joona graver møysommelig innover og bakover og kjøper ingen lettvinte løsninger, heldigvis.
Han skreller av fasader og haler ut undertrykte hendelser og traumer. Vi blir vitne til grov omsorg svikt i fosterhjem og hilser litt på "bygde dyret".
Forvaltere av lov og rett gjør ikke saken bedre. De sørger for å degradere Joona til "observatør" og er mer opptatt av paragrafer enn å finne sannheten.

Siste del av boka vies til Joona og hans offer for å beskytte familien sin mot Jurek Walter.
Vet ikke helt hva dette hadde med denne boka å gjøre. Hadde heller håpet å få en avklaring på hvorvidt han tiltales for grov forsømmelse i tjeneste eller ikke.
Men det dukker vel opp i Sandmannen (Som jeg har lest, hmm)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

denne var OGSÅ spennende og et variert persongalleri Jeg er jo så svak for renhårige politimenn som blir misforstått på jobben og her var alle ingrediensene med Det er første jeg leser av Kepler men nå må jeg få tak i neste Det er så hyggelig å bli bedre kjent , å lese i sammenheng Ildvitnet gav mersmak

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neinei, dette var skuffende!
Boka er skrevet som en TV-serie, med repetisjon av vesentlige detaljer innimellom. Liksom for å holde leseren fast.

Der Jørn Lier Horst hadde nøyd seg med tre linjer, bruker Kepler tre SIDER på å utbrodere et handlingsforløp. I detalj får vi beskrevet det som skjer. Nesten som om det skulle være en dreiebok til en TV-serie.

Har nå lest (hørt på lyd) denne boka og "Hypnotisøren" og begge følger den samme formelen. Er ikke fornøyd! Blir svært frustrert over denne skrivemåten og skjønner at dette ikke er noe for meg.
Dette blir den siste boka jeg leser av denne forfatteren

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenHarald KAnniken LSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MAkima MontgomeryChristofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingmarithcTine SundalEllen E. MartolJohn Larsen