Viser 11 til 15 av 15 omtaler

Velskrevet historisk roman om to barn med totalt ulik bakgrunn: den ene slave, den andre slaveeiers datter og deres oppvekst sammen til voksne kvinner. Basert på en sann historie. Sue Monk Kidd har skrevet flere historiske bøker om svarte og hvite, og om vennskapsbånd og hva en kan lære av det. Samtidig skriver hun gode fortellinger. Det jeg likte aller best, var slutten - etterordet til forfatteren og hvilke kilder hun hadde brukt til å skrive denne boken. Det var svært interessant.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

På sin 11 års dag, i Charleston 1803, får Sarah sin egen slave - Hetty. Sarah er imot slaveriet og nekter å ta imot gaven, men det er nytteløst. Sarah og Hetty utvikler et vennskap, og boka følger dem gjennom barndommen og fram til de er middelaldrende kvinner.

Boka er basert på en sann historie, og det gir den en ekstra dimensjon.
Grusom, interessant, lærerik og opplysende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En fascinerande bok som jag verkligen älskade att lyssna mig igenom. När det efter att boken var slut visade sig att det byggde på verkliga människor som har lämnat massor med brev, pamfletter och dagböcker efter sig blev det knappast sämre. En del saker förstod jag dock inte riktigt och tror att de har antingen försvunnit i översättningen eller i samband med redigering. Det hoppade lite för mig i handlingen på några ställen varför jag ger boken en femma om än en stark sådan.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sørstatsroman med flotte, sterke kvinneskikkelser. Boka blir enda sterkere når man er kjent med at Sarah og Angelina var ekte personer, som kjempet for avskaffelse av slaveriet.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Takk Sue Monk Kidd for nok en aldeles nydelig bok. Sterke kvinner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MHarald KBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit Grønbech