Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Flukten fra leir 14 er første bok jeg leser om Nord-Koreas leire for politiske fanger. Nord-Korea har mellom 150 000 og 200 000 politiske fanger. En av dem var hovedpersonen Shin Dong-hyuk, som forteller historien sin til journalisten Blaine Harden, etter flukten. Det leseren får vite er verre enn noen historier jeg har lest tidligere. Shin Dong-hyuk er født i fangenskap, og overlever ved å tyste på medfanger for å få litt ekstra mat. Alle fanger gjør dette, og på den måten har leirene full kontroll på alt som skjer, og det som ikke skjer. Alt for å få litt ekstra mat. Tortur og henrettelser foregår hele tiden. På mange måter er dette en forferdelig historie, men den er en øyeåpner for hva som skjer i verdens mest lukkede land. Kan godt sammenlignes med historier fra Gulag og Holocaust.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fra livet i en leir i Nord-Korea, en gutt som er født og oppvokst der. Deretter hvordan han klarte å flykte derfra.
Aktuell bok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oj, dette var tøffe greier ...
Det gjorde vondt å lese historien om Shin, hans oppvekst og kampen for å overleve under de forferdelige forholdene i fangeleiren.
Å bli født i en lukket fangeleir, hvor man blir sulteforet med dårlig mat, hvor man ikke får vite noe om verden utenfor fangeleiren - men blir opplært til å være lydig mot diktatoren, der straff og tortur er dagligdags, og der alle blir oppfordret til å angi hverandre for den aller minste lille ting. Man kan ikke stole på noen, ikke en gang de man er i familie med.
Vanskelig for oss i den frie verden å forestille seg hvordan det er å vokse opp i et slikt grusomt og undertrykkende diktatur. - Men jeg blir bare desto mer klar over hvor heldig jeg er som er født i lille, snille Norge.
Om bare halvparten av det som er skildret i boka er sant, er det mer enn ille nok.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Marianne AugustasiljehusmorSynnøve H HoelJBHarald KVariosaAvaInger-LiseHelena EAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEli HagelundBeate KristinAlice NordliHanne Kvernmo RyeVidar RingstrømTone HKirsten LundNina M. Haugan FinnsonRisRosOgKlagingRuneFrode TangenJohn LarsenTorill RevheimTor Arne DahlPirelliTurid KjendlieIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarteIngunn SgretemorSol Skipnes