Viser 21 til 30 av 53 omtaler

Stoner er ingen spesiell person, - hans historie og lignende har fulgt slekters gang opp gjennom menneskets historie, enten det var i Roma på 1600-tallet eller Stockholm på 2000-tallet. Og der ligger bokas lavmælte suksess, - langt vekk fra medienes søkelys og skandaleombruste oppslag, - en helt enkelt historie om en enkel mann som kjemper seg gjennom livet og kjærlighetens utfordringer så godt han kan. Gjør ikke vi alle det? Så godt som vi kan er vi mennesker på godt og vondt, og forsøker å innrette livene våre i harmoni med omgivelsenes forventninger og våre innerste lengsler.
Boka kom tregt i gang, men etter å ha fått høynet spenningskurven ble den nesten umulig å legge fra seg. Jeg er en enkel sjel, og falt for romanens enkelhet, selv om de mellommenneskelige spørsmålene den stiller er kompliserte og gjenkjennbare. Jeg liker historien, selv om den ikke har høy "wow-faktor", - livet for de fleste av oss har nemlig ikke det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Et stillferdig mesterverk. Slukte boka i løpet av en dag - umulig å legge bort. Hele omtalen finner du her. Flere bokomtaler på bloggen min, Bjørnebok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hadde store forventinger til denne boken, men den nådde ikke helt opp. Handlingen gikk tregt etter min smak. Jeg stopper ofte å lese bøker med så lite fremdrift, men det skal denne boken ha; jeg leste den ut side for side. Årsaken er at den er godt skrevet, men handlingen er like tørr som coveret på boken. Jeg gir den en femmer tross alt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vill bare si at den er fabelaktig bra,den beskriver et meneskets liv så godt ,et hverdagsmeneske som du å jeg.Så realisiskt at man skulle tro det var sant,å det kunne det virkelig Være. Det er virkelig en kjempefornøyd, den har jo fått terningkast 6.
Gunnar52 PS Alle burde lese denne.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hadde selvfølgelig store forventninger til denne boka. Med så mye media oppmerksomhet og "seksere" skulle det bare mangle.
Og det er en flott bok. Litt vanskelig å beskrive egentlig, da innholdet oppsummert fort lyder litt ...kjedelig?
Og kjedelig er boka definitivt ikke. Kanskje litt avhengig av i hvilken grad historien griper deg, men ordene og historien fanger og engasjementet stiger godt utover i boka.
Slik var det i hvert fall for meg. Jeg liker Stoner og jeg heier på ham der han med rak rygg rusler gjennom livet. Han ofrer, tilsynelatende likegyldig til både karrière og sosial status for ærligheten mot seg selv og sin lærergjerning.
"Stabeisen" får betale dyrt for sin egen overbevisning og belønningene synes få og til dels ubetydelige sett med leserens øyne.
Hans ekteskap er vel hva vi enkelt ville kalle et "disaster", men han holder ut sitt eget feilgrep og bevarer en slags kjærlighet i store deler av livet.
- Han var nok ikke alene om dette på 30 tallet, men likevel...
Språket i boka er vakkert og direkte, en nytelse å lese. Handlingen er enkel og de egentlige høydepunkter er få.
Ett høydepunkt skal nevnes:

"Til: W.S"

Kanskje belønningen som gjorde livet hans verd å leve?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg hadde lyst til å like den, men jeg fikk det ikke til.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fantastik bok i all sin enkelhet.
Nydeligt språk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her får me rulla opp eit relativt vanleg liv frå barndom til død. Det skjer ikkje noko spektakulært, men handlinga er likevel oppslukande. Stemninga er litt trist og melankolsk. Stoner som eigentleg skulle bli bonde får augo opp for litteraturen og blir professor. Eg har svært vondt av dei fattige foreldra som jobbar dag inn og dag ut utan noko særleg glede i tilværet. Stoner giftar seg, men det blir ikkje akkurat eit lykkeleg ekteskap. Me får forskjellege historier frå universitetet og frå ekteskapet hans, det er lett å setja seg inn i konfliktane og kjenslene til Stoner. Det høyrest kanskje ikkje så spanande ut, men boka er utruleg god!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Långtråkig. Orkade med några timmar innan jag gav upp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var i utgangspunktet skeptisk siden denne boken var så hypet, men den ble stadig anbefalt av venner og bibliotekkolleger, så jeg fant ut at jeg må no lese den.
Starten var litt nølende og litt lite interessant, men den kom under huden på meg etter hvert. Språket var godt, lesbart og mer og mer interessant handling.
Men, jeg vil fremdeles hevde at dette ikke er den beste boken jeg har lest, så den får ikke full score hos meg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne JensenJarmo LarsenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten Lund