Viser 11 til 20 av 37 omtaler

Eventyrleg og annleis kjærleikshistorie. Eg likte best historien om Tin Win sin oppvekst, og det fine møtet med Mi Mi. Dagleglivet i Burma, overtru, klosterlivet, om å vera blind og om å ha usedvanleg god høyrsle! Det var fascinerande lesing. Rammehistoria om Julia som reiste til Burma fordi faren forsvann er ikkje like engasjerande. Difor blir det terningkast fire.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Blandade ihop de olika personerna med deras i mina öron så främmand klingande namnen, men förutom det var det en vacker berättelse i en exotisk och annorlunda del av världen. En bok att läsa om flera gånger!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (6) Varsle Svar

Både historien og språket fenget og fanget meg. Nydelig beskrevet, både miljøet i storbyen og på landsbygda på et helt annet kontinent. Både New York og Burma blir levende og jeg måtte lese mer og mer, til jeg satt igjen med bare ett kapittel som jeg gjemte i det lengste. Var litt bekymret for om innholdet var like høytsvevende som tittelen, men opplevde i stedet at tittelen endret betydning og karakter etterhvert som jeg leste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

SENDKERS EKSOTISKE KJÆRLEIKSHISTORIE
Frida, 10b

Kjærleiksromanen er skrive av Jan-Philipp Sendker ved originaltittelen ”The Art of Hearing Heartbeats”. Boka, på 286 sider, ble gitt ut for første gang på norsk i 2013 av Cappelen Damm. Boka er ein internasjonal bestseljar, og selt til over 20 land!

BOKA
I boka blir vi tatt med til den vesle landsbyen Kalaw, midt i hjartet av Burma. Ein dag like etter at Julia har bestått sin juridiske avgangseksamen forsvinner faren utan å si eit ord. Han er ein vellykka advokat i New York, med opprinnelse frå nettopp Kalaw. Fire år etter farens forsvinning finn ho et førti år gamalt kjærleiksbrev skrive til ei burmesisk kvinne ved namn Mi Mi. Julia ser lyset i tunellen og dreg for å finne sin far. Reisa ho tas med på i tehuset i fjellandsbyen viser seg å være ein omfangsrik historie om ein blind gut og ei jente med misdanna føter, om skjebnen og kjærleiken.

SPRÅKET
Boka er lettlest. Det er sjeldan tunge eller lange setningar. I tillegg er kapitalane svært korte, det fører til at vi som lasere alltid er nysgjerrige fordi kapitalane sluttar opent. Dermed vil vi som lasere sitte igjen med ein følelse av nysgjerrighet og ukunna om historia. Vi finn svara på desse spørsmåla i siste del av boka. Stemninga i boka blir sittande i kroppen i lang tid etter siste side er lese.
Språkbruken passar på punkt og prikke med bodskapen i boka. Bodskapen er enkelt, samtidig så djupt og vakkert. Orda og setningane i boka er lett å forstå, men omgjevnaden og følelsane blir presentert i bilda med metaforar og samanlikningar.
Forteljemåten i boka vekslar mellom 1.- og 3.person. Vi følgjer Julia og reisa hennar, skreve i 1.person, i deler av boken. I U Bas historie om Tin Win og MI Mi er boka beskrive i 3.person. Eg synes at måten Sendker vekslar mellom 1.- og 3.person er ein fin kontrast som tar meg som leser med inn i to forskjellige verder med forskjellige verdiar og kulturar.

ORIGINALITET
Det er ingen hemmelegheit at dei fleste kjærleikshistorier innehelder klisjear. Noe av det mest beundringsverdige med denne romanen er at den er totalt frigjort frå dei. Boka er rett og slett genuint vakker og fengslande, kreativ og full av eksotiske overraskingar. Boka framhevar og tema rundt ubetinga kjærlei og kultur som få har opplevd maken til. Etter å ha lest boka blir en så audmyk ovanfor forskjellar og avvik frå ”normalen”.

BOKA FOR MEG
Starten av boken opplevde eg som litt rotete og uoversiktlig. Eg klarte på ein eller annen måte ikkje heilt å forstå dei første kapitalane ettersom eg aldri blei presentert for temaet frå starten av. Men etter første del er ferdiglese blir boka uendelig vakker og fangande på ein måte eg aldri hadde sett for meg da eg leste første del. Det ble etter kvart vanskelig å leggje ho frå meg! Historia skaper ein indre, eksotisk spenning om det ukjente og er derfor veldig lett å leve seg inn i. Fleire av Sendkers skildringar er lett å kjenne seg igjen i, utan at dei blir tunge og alminnelige klisjear på nokre måtar. Viss Sendker fortsetter å skrive på denne måten, kjem eg ikkje til å lese anna enn hans verk framover!

FORFATTAREN
Jan-Philipp Sendker debuterte med romanen «The Art of Hearing Heartbeats» i 2002. Boka blei ein internasjonal bestseljer, og selt til over 20 land. Han har sjølv sagt dette om romanen: «Dette er ein totalt ukynisk bok i ein svært kynisk tid. Alt eg veit om kjærleken og livet har eg lagt i denne boken.»
Jamt over har det litterære kunstverket fått varme omtaler:

”Det er lenge siden jeg har hatt så mye glede av en bok, og jeg kommer til å anbefale denne til alle jeg kjenner. Skrivekunsten flyter som poesi, setningene synger, fortellingen er totalt medførende.”
READ LATELY

”En virkelig vakker fortelling som vil fengsle og tine selv de kaldeste hjerter.”
WE LOVE THIS BOOK

”God underholdning, perfekt lettlest og med en akkurat perfekt dose eksotisk krydder. Anbefales varmt og hjertelig.”
BØKER OG BOKHYLLER, BOKBLOGGER

Ref.: Bokas omslag (bokmål)

Omtalen frå forlaget: (bokmål)
Kunsten å høre hjerteslag er en usedvanlig vakker kjærlighetshistorie fra Burma. Tin Win er en vellykket advokat i New York, og når han en dag bare forsvinner uten å etterlate seg spor, sitter familien igjen med en rekke ubesvarte spørsmål. De finner ham ikke, men fire år senere dukker det opp et kjærlighetsbrev Tin Win en gang skrev til en burmesisk kvinne, men som han aldri sendte. Datteren Julia bestemmer seg for å løse mysteriet og reiser til farens hjemland Burma for å lete etter Mi Mi, kvinnen Tin Win skrev til. Hun kommer til landsbyen Kalaw, der hun treffer en mann som hevder at han kjenner faren hennes, og som på forunderlig vis også synes å ha kjennskap til Julia selv. Julia er først skeptisk til mannen, men nysgjerrigheten gjør at hun hver dag går for å møte ham på tehuset for å høre ham fortelle det som blir den utrolige historien om hennes far og den unge kvinnen Mi Mi. Julia forstår etter hvert at de helt spesielle hendelsene i farens fortid er del av en større fortelling som viser at kjærligheten til slutt overvinner alt. Kunsten å høre hjerteslag er solgt til over 20 land, og er blitt en internasjonal bestselger. Forfatteren har selv sagt om romanen: «Dette er en totalt ukynisk bok i en svært kynisk tid. Alt jeg vet om kjærligheten og livet har jeg lagt i denne boken.»
https://bokelskere.no/bok/kunsten-aa-hoere-hjerteslag/373311/

TOTALVURDERING
Boken handlar om kjærleik, uvisshet og nysgjerrighet. Om ønskjer, håp og utferdingar. Til meg formidlar historia at det er mulig å oppnå alt så lenge den indre viljen til å lykkes finnes!
Målgruppa for boka er unge vaksne og vaksne, hovudsaklig kvinner fordi temaet og bodskapen er kjærleik og følelsar, men sjølvsagt, boka er så vedunderleg vakker at alle kan lese den. Eg vil varmt anbefale boken vidare!
Terningkast: 5

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er uten tvil den beste boka jeg har lest. Jeg følte meg veldig knyttet til hovedpersonene i boka, og deres sorger ble mine sorger, deres gleder mine gleder. Jeg klarte ikke å legge fra meg boka når jeg hadde begynt å lese den, den var så gripende!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en vakker historie om kjærlighet og lidelse. Boka rørte meg til tårer flere steder og er en page turner som tar tak i deg og gir ikke slipp selv etter siste side. En hjerteskjærende historie om kjærlighet som lever videre etter døden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En fantastisk kjærlighetshistorie fra Burma! Da jeg begynte å lese den hadde jeg ikke så store forventninger,syntes språket var så enkelt,boken virket for lettlest! Men nå i ettertid ser jeg at det faktisk er en av de bøkene jeg har brukt lengst tid på å lese,og det skyldes nok at jeg hele tiden stoppet opp for å virkelig ta inn de vakre ordene som ble fortalt! Det er beskrevet så vakkert en kjærlighet så sterk mellom to funksjonshemmede unge mennesker,: han er blind,og hun har forkrøplete ben! Dette gjør at de begge blir avhengig av hverandre på en måte som er helt fantastisk,det var det som grep meg,: tenk å forestille deg at du totalt legger ditt liv i partnerens hender,det er vel ikke mange par som stoler så mye på hverandre at de er villige til å gjøre det?
I historien bærer han henne på ryggen over "stokk og stein",hun er øynene hans som sier hvor han skal gå,et lite feilskjær fra en av dem så kan det være "slutten" for begge!
Det er også en historie som forteller oss hvor viktig det er å lytte til livet,å bruke de sansen vi har fått til virkelig å sette pris på de nære små ting,ikke ta alt som en selvfølge!
Også er det selvfølgelig en historie som viser oss litt av kulturen i Burma,beskrevet på en flott respektfull måte,noe som gjorde at jeg hadde lyst til å lære mer om dette landet

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Rørende vakker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var på temareise i Burma for noen måneder siden. Det var et lykketreff at jeg ble gjort oppmerksom på denne boka. Den er inderlig og medrivende. Er enig med forfatteren når han sier at dette er en ikke-kynisk roman. Den viser det evig ekte i livet. Personlig ble det en ekstra bonus at jeg nylig hadde opplevd burmesik klesdrakt, byggeskikk, tro osv. Prøver å "spare" på den, men vanskelig. Heldigvis er jeg snart framme i bibliotekkøen for å låne "Kunsten å være seg selv".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Monica CarlsenTine SundalMarit HøvdeLinda NyrudPiippokattaHanne Kvernmo RyeVariosaHeidiNinaDolly DuckInger-LiseIngeborg GYvonne JohannesenTom-Erik FallaLinda RastenAnineAnn ChristinPirelliKirsten LundVivaLaLivrebrekIngunnJChristoffer SmedaasJulie StensethAlice NordliGladleserMarie HolterGrete AastorpBerit RHelena ETonje SivertsenOlaugHege H.Harald AndersenMarianne  SkageAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAud- HelenTone HJanne Kristin HøylandAnne-Stine Ruud Husevåg