Viser 11 til 20 av 23 omtaler

Dette tror jeg må være den beste boka jeg har lest til nå i år :-) Boken handler om forfatteren Marcus Goldman, som strever med å skrive den vanskelige andreboken. Han bestemmer seg for å besøke sin gamle venn og litteraturprofessor Harry Quebert. Det var han som lærte Marcus alle sidene ved skrivekunsten. Der finer han ut at Harry har hatt et forhold til en ung jente i byen, og at hun attpåtil forsvant etterpå. Noen uker senere får Marcus en telefon fra Harry, det har blitt funnet et lik i hagen hans og det viser seg at det er den unge jenta som Harry hadde et forhold til og at Harry er mistenkt for å ha tatt livet av henne. Marcus som allikevel har skrivesperre legger boken sin på is for å finne ut hva som egentlig skjedde i den lille byen Aurora for 33 år siden. Det viser seg at ingenting er som de først hadde trodd, og at det er mye misunnelse, ulykkelige skjebner forbudt kjærlighet og fortielse i den lille byen. Denne boken kan jeg virkelig anbefale :-) den passer både for de som liker mord, intriger, utpressing og sist men ikke minst kjærlighet :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig småbydrama. Et gammelt mysterium graves bokstavelig talt opp igjen da et lik dukker opp i et planlagt blomsterbed i en berømt forfatters hage.
Gang på gang igjennom fortellingen trodde jeg at jeg hadde knekt gåten og hver gang dukket det opp nye elementer i saken.
Ikke krim, men likevel en spennende kriminalsak som må løses. Kveldene mine ble lenger enn strengt tatt nødvendig. Jeg måtte fullføre boka for å få alle svarene. Underholdende!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Våren 2008, Marcus Goldman – den makeløse – sliter etter at han har opplevd en kjempesuksess med sin første roman som ble en bestselger. Han har hatt det lett hele livet, men nå har han fått fullstendig skrivesperre. Han oppsøker sin venn og mentor Harry Quebert for å få hjelp.
Her oppdager han at Harry i 1975, da han var 34 år gammel, hadde et hemmelig forhold til den 15 år gamle Nola Kellergan. Hun forsvant sporløst i august samme år. Like etter finner politiet et nedgravd lik i hagen til Harry Quebert, og Harry pågripes for mord.
Marcus ser her en mulighet til å skrive en ny bok, og i tillegg til at han mener at Harry er uskyldig setter han i gang sin egen etterforskning. Men det er et komplisert bilde som avtegner seg, og Marcus skjønner ikke hvordan det hele henger sammen.

Jeg er generelt skeptisk til snakkiser – som oftest fordi de har blitt snakkiser på bakgrunn av en større reklamekampanje (les: Fifty Shades of Grey). Det er sjelden jeg liker dem like godt som det på forhånd virket som om jeg burde.
Denne boken derimot, har fortjent hvert eneste positive og rosende ord som noen gang har blitt skrevet om den.

En roman med alle ingrediensene til en verdensbestselger
(Die Zeit)

Den var rett og slett fantastisk – hemmelighetene, vendingene, beskyldningene og skjebnene i denne boken gjør at man sitter spikret til handlingen fra første til siste side. Men heier på alle, og vil ikke at noen av dem skal vise seg å være morderen – samtidig som man etter tur mistenker den ene etter den andre.
Dette er ikke bare en ordinær krim, det er en stor roman, som skildrer menneskeskjebner og prosessen rundt å skrive en bestselger…

Jeg elsket den – og jeg gjør Harry Queberts ord til mine egne: «en bok man synes det er synd å ha lest ferdig».

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Marcus Goldman er en særdeles vellykket forfatter. Debutboka selger som varmt hvetebrød, men når han skal begynne å skrive på bok nummer to, får han det ikke til. Han får skrivesperre de luxe, og i sin nød søker han tilflukt hos sin gamle mentor Harry Quebert i New Hampshire. Da liket av en 15 år gammel jente blir funnet på tomta til Harry, snus livene til Harry og Marcus på hodet. Det viser seg nemlig at liket tilhører en jente fra den lille byen Aurora. Jenta har vært savnet i 33 år, og Harry blir fengslet for drapet. Marcus har klokketro på Harrys uskyld, og starter sin egen etterforskning. Han vil finne sannheten om Harry og Nola.

En stor roman på alle vis. Både spennende, morsom med uventede vendinger til siste slutt. Denne MÅ du lese!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eneste grunnen til at jeg gadd å lese denne ferdig var kun nysgjerrighet, hvordan ender dette. Uansett, dette var en ufattelig teit og dårlig skrevet bok. Ikke spennende overhode, og språklig var den banal og barnslig, elevene mine skriver bedre.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sannheten om Harry Quebert-saken av Jöel Dicker, er sannelig ei god bok! Kort fortalt handler den om Marcus Goldman, en ung forfatter som etter en svært vellykket førstebok, får skrivesperre og store vanskeligheter med å innfri kontrakten med forlaget. Derfor tar han kontakt med sin gamle lærer og mentor, Harry Quebert for å få hjelp til å komme seg videre. Under oppholdet hos Harry oppdager Marcus at vennen har hatt et hemmelig forhold til en femtenåring, Nola. Ikke lenge etter, blir levningene hennes funnet i hagen til Harry. Marcus kan ikke tro at hans trofaste venn kan ha gjort noe galt, og bestemmer seg for å renvaske han. Samtidig vil han skrive om det.

Sannheten om Harry Quebert-saken er så mye. Den er så absolutt en krimroman, med så mange vendinger at jeg til slutt nesten satt og holdt pusten. Den sier mye om pengegriske forleggere (som ikke legger så mye vekt på dette med fakta) og om masete mødre. Ikke minst er det ei bok om vennskap mellom menn og om menn i eksistensielle kriser (som de kommer over).

Den er også en roman om skrivekunsten og skriveprosessen. Marcus fikk i studietiden av Harry 31 leksjoner om det å skrive. Boken er derfor inndelt i 31 kapitler, der den siste leksjonen er det første kapitlet.

Sannheten om Harry Quebert-saken er ei underholdende bok skrevet av en ung sveitsisk forfatter, der handlingen foregår på USAs østkyst. Jeg gleder meg til å lese mer av Jöel Dicker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Veldig oppskrytt i medier. Er nå på s 150 omtrent (og har tittet litt mot slutten). Er den mer spesiell enn en vanlig amerikansk krim? Velskrevet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka lever absolutt opp til "hypen", og er en bok man gjerne skulle skulket jobben for å bare kunne lese videre istedenfor å måtte vente til ettermiddagen/kvelden. Historien porsjoneres ut og veksler mellom de forskjellige tidsperiodene på en intelligent måte. Anbefales.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Aud- HelenTorill RevheimBenedikteHanne Kvernmo RyeChristin SillibakkentuhamreHarald KTrude JensenKirsten LundReadninggirl30Lars Johann MiljePiippokattaFride LindsethLisbeth Marie UvaagMads Leonard HolvikStig TFindusIngeborg GAkima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteBerit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn Sturød