Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Boken er interessant fordi den beskriver krigen fra en menig soldat sitt perspektiv. Den er også interessant fordi den beskriver krigen fra den tapende siden. Boken er skrevet i dagbokform og oppfattes som realistisk. Det er imidlertid vert å merke seg at militære historikere peker på at beskrivelsene i boken ikke stemmer med dokumenterte fakta og mener boken er fiksjon.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fikk anbefalt denne boken av ei venninne, ellers hadde nok ikke denne boken vært et naturlig valg for meg. Jeg visste ikke hva jeg skulle forvente av en bok som denne, og før jeg gikk i gang hadde jeg en ide om at det ville bli kjedelig å lese nesten 500 sider om en kar ved fronten under annen verdenskrig. Det ble en utfordring å lese den, ikke fordi den var kjedelig, men fordi den gjorde så sterkt inntrykk. Enkelte sider måtte jeg lese gjennom et tåreslør, men gjennom boken får man kjenne på mange andre følelser, også gode. Han utbroderer ikke, og gir ikke de mest groteske beskrivelser av opplevelsene sine. Han beskriver ikke alltid så detaljert heller, likevel skjønner man at dette må være noe av det mest skrekkinngytende en ung mann på 16 - 20 år kan oppleve. Jeg ser på meg selv som svært heldig som har mulighet for å lese en bok som denne, og få et lite innblikk i grusomhetene som følger med en krig. Jeg kunne sette meg inn i hovedpersonen sin situasjon og oppleve noe jeg forhåpentligvis aldri kommer i nærheten av. En bok som denne setter mye i perspektiv, f.eks ville Guy Sajer garantert byttet plass med de av ungdommene som klager sin nød fordi de ikke kan delta på konserter og fester, og må være litt for seg selv nå i Koronatiden. I stedet kjempet han 3 år mot sult, kulde og russerne i Ukrainas ødemark fra han var kun 16 år gammel. Dette er en stillferdig beskrivelse av virkeligheten i 1942, fortalt av et ekte menneske som var der som vitne. Jeg er veldig glad for at jeg ble anbefalt denne boken, og anbefaler den gjerne videre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sterk og gripende, både om den ondskap vi er i stand til å påføre andre, og om hva mennesket faktisk er i stand til å utholde. Bure være obligatorisk lesning i skolen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettStig TIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrld