Viser 11 til 20 av 20 omtaler

Bra skrevet detektivhistorie med gode og morsomme karakterer. Hørte den som engelsk lydbok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Läser JK Rowlings deckare på norska; Når Gjöken galer.
Hann inte läsa ut den på norska så nu har jag läst den på svenska Gökens rop.
Visst är det en driven författare som har skrivit berättelsen för vem har väl inte hört talas om Harry Potter? Tyvärr saknar jag JK Rowlings spänst i texten och spänningen som finns i HP böckerna så boken blir liggandes för mig. Har en känsla av att JK Rowling kunde behöva en redaktör som kunde få henne att strama upp texten. Skicklig intrig och bra skriven men saknar just spänningen som jag skulle vilja ha i detta välskrivna drama.
En underbar finess är att vi först efter ett tag får reda på saker som en oerfaren författare skulle presentera om huvudpersonen på första sidan. Det får vi vänta på och det är ett klart plus.
Gillar boken men älskar den inte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Likte denne boken veldig godt! Ser helt klart frem til å lese mer om Cormoran Strike!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjedelig bok.....får en 3'er fordi jeg ikke avbrøt. Grunnen er ene og alene fordi jeg måtte vite hvordan det gikk med hovedpersonen og sekretæren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette var dårlig. Kjedelig, repeterende og bare tull..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk, Rowling. Hun er like fantastisk som detektivbyråforfatter som trollmannskoleforfatter. Ser til min glede at neste bok skal komme i juni - The Silkworm. Bare å vente og glede seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forfriskende og underholdende. Muligens er jeg bittelitt mer entusiastisk enn hva boken fortjener i ren lettelse over at Rowling helt åpenbart fortsatt er i slag. Men dette er uansett en svært lesbar noir-isk detektivhistorie med fine karakterer, driv i handlingen og generelt naturlig, lettfattelig og allikevel rikt språk. Ja takk til oppfølger!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig å lese Rollings krim Som i Potterbøkene er det masse detaljer- mange i universet og en uvanlig helt jeg gleder meg til fortsettelsen for den kommer sikkert Toppers

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Underholdende og lettlest kriminalroman, med en moderne vri. Hovedpersonene var forfriskende og originale, men akkurat passe mengde noir. Håper på flere!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Som de aller fleste har fått med seg så er det J.K. Rowling som skjuler seg bak pseudonymet Robert Galbraith. Det store spørsmålet er om Rowling klarer å takle enda en sjanger? Revolusjonerer hun kriminalromanen? En ting er sikkert at med ingredienser som Intriger, penger, sjalusi og en svært dysfunksjonell familie så er det muligheter for å lage god krim av The Cuckoo's Calling*.

Kort om handlingen
Tidene er dårlig for privatetterforsker og ek-smilitærpoliti Cormoran Strike. Han har dumpet forloveden sin, flyttet inn på kontoret og han er i pengetrøbbel. Kreditorene banker stadig hardere på døren og Strike trenger virkelig en en innbringende sak. Som himmelsendt dukker John Bristow opp, hans søster, supermodellen Lula Laundry, skal ha begått selvmord. Bristow nekter å akseptere fakta og insisterer på at Strike må ta saken.

Det hele ser opplagt ut fra første stund, men Strike har sin yrkesstolthet og han går nøye igjennom sakens detaljer uansett hvor opplagt den ser ut for å være. Med hjelp fra sin dyktige sekretær Robin, gyver Strike løs på saken på jakt etter spor politiet kan ha oversett. Saken tar Strike langt inn i de rike og berømtes hverdag.

God historie, men ikke revolusjonerende for sjangeren

The Cuckoo's Calling er en underholdende kriminalroman, det må jeg bare få sagt først som sist, men den den scorer høyere på underholdnings faktoren hos meg enn når det kommer til originalitet og kreativitet. Selv om jeg lenge var mistenksom mot alle og enhver som hadde noe med drapsofferet å gjøre ble jeg ikke slått i bakke av mysteriets løsning. Når etterforskeren først fikk orden på flokene gikk det litt for lett å nøste opp saken, syntes jeg. En skulle nærmest tro Fetter Anton var modellen morderen var basert på.

Karakterer

Strike har flere trekk som kan minne om den, nå ganske velkjente, typiske moderne nordiske etterforskeren, i litteraturens verden vel og merke. Allikevel er det ting som tyder på at stadiet Strike befinner seg på i denne boken ikke er vedvarende, han er på vei ut av en kneik og vil nok ikke ende opp som en litt surmulende, middelaldrene - noe han også er for ung til med sine 35 år, og alkoholisert etterforsker. Sekretæren Robin er en sympatisk og kreativ dame som er full av initiativ og har et godt instinkt. Sammen utfyller de to hverandre, og jeg må si jeg falt for "paret". Enhver etterforsker må ha en sympatisk og kløktig medhjelper i en god whodunnit krim, det er opplest og vedtatt.

Rollefigurene som er knyttet til saken som etterforskes skulle jeg gjerne ha sett skrevet litt fyldigere, noen av dem blir til tider litt for endimensjonale for min smak.

Et hint fra J.K. Rowling?

En av kommentarene fra privatetterforsker Strikes kunder fanget min oppmerksomhet:

'You ought to give up detecting and try fantasy writing, Strike.'

Det syntes jeg var et artig lite pek, nå som jeg vet hvem Galbraith er følte jeg dette var et lite spor fra Rowling. Kanskje de beste litteraturdetektivene kunne funnet ut av hvem forfatteren var uten at noen hadde videreformidlet konfidensiell informasjon til pressen?

Ja, takk jeg tar gjerne en porsjon til

Jeg lukter en serie om godeste Cormoran Strike, Rowling har helt tydelig lagt opp til det ved å strø smuler gjennom hele historien med hint fra Strikes fortid, som ser ut til å ha vært rik på opplevelser og ikke minst dramatikk. En ting er jeg sikker på, jeg vil gjerne lese mer om Cormoran og hans nærmeste, han gjør meg litt svak i knærne merker jeg. Alt i alt en medrivende historie, jeg elsket den ikke, men jeg likte den godt.

Det ser ut for at en ny bok om godeste Strike kommer i 2014.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

HanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTheaIngvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie M