Viser 11 til 16 av 16 omtaler

Utan tvil den beste av Harry Hole-bøkene eg har lest hittil. Som alltid er det eit godt plott, fin oppbygging av historia, interessante rollefigurar, nokre drypp med humor og sarkasmer, og strålande miljøskildringar. Svakheita i enkelte av dei andre bøkene har vært avslutninga, og kanskje spesielt korleis kjeltringen avslører motivet for handlingane sine. I denne boka, derimot, fungerte også denne biten rimeleg greit.

Gjennomgangstemaet i denne boka er utruskap, og det blir gjort greie for at 15-20% av barna som blir fødde har ein annan far enn det papir-faren trur. Ei annan statistisk opplysning, som i større grad fangar Hole sin interesse, er at det det siste åra har vært ein overrepresentasjon av sakna gifte eller samboande kvinner i Norge samanlikna med nabolanda, noko som får han til å tru at det er ein seriemordar i aksjon. Etter som hendingane i boka eskalerer blir der klart at Hole har eit poeng.

Hole får selskap av ei ny dame i denne boka. Katrine Bratt, ei ung politidame frå Bergen, som på mange måtar er eit speilbilete av helten sjølv. Ho er oppslukt av jobben, lynande intelligent, og har sine eigne demonar å slåss med. Bratt var kanskje den mest spennende figuren i denne forteljinga.

Med denne boka så har eg lest halvparten av Harry Hole-bøkene som har kome ut hittil (har lest nr. 2, 9, 5, 6 og 7, i den rekkefølga). Dei fleste av dei resterande stend leseklare i bokhylla, eg gleder meg til å take fatt på dei. Etter kvart, når den tida kjem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo Nesbø skriver bare helt knallbra! Det er spenning fra første minutt. Han klarer så elegant å sette ord på fenomener og hendelser. Personkarakteristikkene er veldig gode, noe som gjør at det er blir en god undertone av humor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Snømannen starter med at Birte Becker forsvinner fra sitt hjem i Oslo. I utgangspunktet en ordinær forsviningssak men etterhvert så dukker det opp likhetstrekk med forsvinningssaker tilbake til 1980 hvor fellesnevnere er første dagen med snøfall og en snømann på gjerningsstedet.

Min favoritt Harry Hole bok i tillegg til Panserhjerte. Denne er ganske guffen som også en krimbok bør være synes jeg og i tillegg så strekker historien seg over veldig lang tid, i dette tilfellet ca 30 år. I tillegg er noe av handlingen i Bergen og omegn men hovedsaklig foregår det i Oslo. Det kjennetegner flere av Jo Nesbø`s bøker at de foregår over tildels store geografiske områder og over lange tidsrom som Rødstrupe som går helt tilbake til 2. verdenskrig og østfronten. Dette er med til å løfte historiene hans mye synes jeg.

I tillegg så går det en rød tråd gjennom bøkene som omhandler Harry Holes tildels kaotiske privatliv både når det gjelder hans kompliserte forholdt til kjæreste/ekskjæresten Rakel og sønnen hennes Oleg og hans anstrengte forhold til alkohol. At vi får bli godt kjent med Harry Hole`s private utfordringer og følger livet hans gjør det hele mye mer interessant og det gjør også at det er en mening i å lese bøkene i kronologisk rekkefølge.

I snømannen er Rakel sammen med en ung lege som vi får inntrykk av er litt kjedelig men samtidig trygg og god, samtidig er også Harry Hole tilstede litt i det skjulte og litt til irritasjon for Rakel`s unge legekjæresten Mattias

En krim/thriller som drar deg med fra første side. Anbefales.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

en utrolig bra bok som får håret på kroppen til å reise seg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av de beste bøkene jeg har lest! Utrolig spennende og nervepirrende. Jo Nesbø på sitt beste!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Flere gifte kvinner har forsvunnet i årenes løp, uten at politiet har klart å finne noen lik. Da også Birte Becker blir borte, oppdager politiet med etterforskeren Harry Hole i spissen noen urovekkende fellestrekk mellom forsvinningene, som kan tyde på at det går en massemorder løs.

De forsvunne kvinnene har alle blitt borte rett etter første snefall, og med en snømann plassert i hagene deres.

I jakten på Snømannen, som morderen blir kalt, dras vi som lesere fra skanse til skanse. Hver gang Snømannen synes å være avlsørt, dukker det opp nye momenter som tilsier at han fremdeles går løs. Han blir til slutt meget nærværende i kretsen rundt Harry Hole ...

Denne boka er åndeløs spennende og uhyggelig. Dennis Storhøi leser med en intens innlevelse og med det rette temperamentet!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

siljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineHilde Merete GjessingHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-LiseIreneleserG LIngunn STerje MathisenCarine OlsrødAneKorianderBjørg L.Julie StensethKarin Berg