Viser 11 til 20 av 25 omtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fin til barn og tidlig ungdom om 2.vk

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bruno er 9 år. Han bor med mor, far og søsteren i Berlin. Huset er stort, 5 etasjer, og han har tre bestevenner. En dag forandrer livet seg totalt for den lille familien. Far har hatt besøk av "Røveren" og like etter flytter hele familien til Polen. Bruno liker det ikke. Huset de skal bo i har bare 3 etasjer, det er ingen barn å leke med og ingen butikker eller kaféer i sikte. Det eneste han kan se fra vinduet sitt er et gjerde uten ende. Bak gjerdet er det mange menn og gutter, og de har alle på seg stripete pysjamaser.
Bruno bestemmer seg for å utforske stedet og går langs det uendelige gjerdet. Etter en lang stund ser han noen bak gjerdet - en gutt. Gutten heter Shmuel og ser veldig tynn og trist ut. De to guttene innleder et vennskap som skal bli skjebnesvangert.

En liten bok med stort innhold. Det er hjerteskjærende å lese om Brunos naivitet, og man aner hele tiden at noe grusomt skal skje. Denne MÅ leses!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne burde alle lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har knapt ord for denne boka. Utrolig sterk historie om Bruno, sønn av en nazist, blir venn med jødiske Shmuel gjennom gjerdet til en fangeleir. Dette er en bok jeg kommer til å huske. Skrevet som barnebok og derfor fra et barneperspektiv, gjør denne boka ekstra sterk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gutten i den stripete pyjamasen syntes jeg var veldig bra. Den er skrevet av forfatteren John Boyne. Hostorien kommer fra 2. verdenskrig, og da levde også gutten Bruno som er hovedpersonen i boken. Han kommer fra en rik familie og har mange venner. En dag må han flytte hjemmefra fordi faren må drive en konsentrasjonsleir. Der folk går rundt i pyjamas hele dagen, og det er her Bruno møter Smhuel. Smhuel er en jøde og må jobbe hardt. Bruno skjønner nesten ingenting, men likevel blir de venner. Bruno vil hjelpe Smhuel med å finne faren sin inne i konsentrasjonsleiren, men det går ikke helt bra... Boken endte kanskje litt trist, men den er verdt å lese. Den er i sjangeren historie, litt spenning og drama.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Johan
Gutten i den stripete pyjamasen handler om en hvordan det var å leve under nazizistenes styre. Bruno var en liten gutt med en far som var kommandant. Familien bodde i Berlin før faren fikk en stor jobb i Auschwitch. Bruno måtte flytte fra alle vennene sine til et sted hvor han var helt alene. Fra vinduet hans kunne bruno se noe rart. Han trodde det far en gård med masse barn han kunne leke med, men det viste seg seg å være feil. Bruno hadde vært en utforsker hele sitt liv. Og nå selv om ikke fikk lov prøve han å snike seg til "gården". Han kommer dit, men skjønner ikle så mye når han ser en gutt kledd i en stripete pysjamas. Bruno og Smhuel bli fort gode venner og møtes på samme sted nesten hver dag, helt til Shmuel mistet faren sin på konsentrasjonsleiren.
Min mening om boken er at den er en sterk følsom bok, som får det til å skjønne litt mer hvordan det var å leve på den tiden. Noe av hovedmeningen med boken er vell at barn ikke dømmer andre skjønner ikke hva som er forskjell mellom de. Jeg likte boken veldig godt og vill gi den en terningkast 6.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet ikke hva jeg hadde forventet meg. Det er en lettlest bok, muligens beregnet på ungdom. Den er skrevet i barneperspektiv, noe som gjenspeiler seg i språket. Den bruker også en god del gjentakelser for å fremheve det naive. Bruno forstår ikke alt, men gjennom det han beskriver forstår leseren mer og mer. Jeg klarte bokstavelig talt ikke å legge boken fra meg, og leste den ut samme kveld jeg hentet den fra reservert-hylla på biblioteket.

Les hele omtalen i bloggen min;

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gutten i den stripete pysjamasen handler om Bruno på 8 år og hans familie som lever under andre verdenskrig.faren til Bruno er leder til en konsentrasjonsleir som gjør at Bruno må flytte,det vil han ikke.han synes at det nye stedet både er kjedelig og tomt. Men en dag drar han på utforsknig,og der møter han en som heter Shmul som også er 8 år. Men hvorfor er de på hver sin side av gjerde og hvorfor har han på seg en pysjamas? De blir gode venner, men en dag planlegger og gjør de noe de aldri skulle ha gjort

Godt sagt! (3) Varsle Svar

ET SPESIELT VENNSKAP I KRIGENS GRUSOMHETER

Skrevet av Christine Dahl

Boken "Gutten i den stripete pyjamasen" er skrevet av John Boyne og handler om Bruno og familien hans som flytter til Polen på grunn av jobben til faren. Ved siden av huset de flytter inn i er leiren som faren faren jobber i. Bruno og søsteren får ikke lov og nærme seg den, men Bruno bryter reglene og går utenfor huset. Han går langs gjerde mellom leiren og "Alt trist" (huset de bor i) og møter gutt i en stripete pyjamas. De blir kjempe gode venner, men det er en ting som stopper dem i å leke, gjerdet.

Jeg synes boken, Gutten i den stripete pyjamasen er en spendene og trist bok om det forferdelige som skjedde under andre verdens krig. Jeg synes bøker er spendene når det ikke er åpenbart hva som skjer i slutten av boken, og slik er denne boken. Jeg synes også boken er trist fordi man får et inblikk om hvordan jødene ble behandlet under andre verdenskrig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit Tinholt