Viser 11 til 19 av 19 omtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt driv i forteljinga i første halvdel, like usannsynlig sannsynlig som den første. Blir litt vel mye om atombomber (inspirert av den første boka?) , likevel godt lesbar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

helt fantastisk Jeg lo og lo og gråt og kunne ikke legge den fra meg!!!!!!!!!!!!! Skarp samtids-skildring også -

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Förväntningarna var höga efter att ha läst Hundraåringen flera gånger, och sett bredvid den så är inte Analfabeten en lika härlig bok, men författaren står i en helt egen klass för sig så jag ger boken en sexa ändå. Jag fick småskratta lite här och där men inte det där stora gapflabbet som kom så många gånger under läsningen av Hundraåringen. Min förhoppning är dock att författaren tar sig en funderare på att skriva om sin historia några gånger till nästa gång han ska skriva en bok, Många lösa trådar blir hängandes i luften och inte alls så tätt hopvävt som i den första boken. Analfabetens fantastiska matematiska begåvning kunde ha utnyttjats till fler dråpliga historier exempelvis, men den unga arga är i alla fall ett härligt porträtt av en karaktär som jag kan känna igen mig själv i. Men...en sexa ska den ha i alla fall, och nu önskar jag att jag inte hade läst Hundraåringen utan haft den kvar som läsarupplevelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var forberedt på at denne boka ikke skulle være like bra som Hundraåringen, men blev enda skuffet. Likte begynnelsen men etterhvert kjedet jeg meg og ønsket at boka snart skulle ta slutt. Denne boka føles ikke like gjennomtenkt som den forrige. Virker som forfatteren tar av i fantasien og klarer ikke å knytte det sammen på en måte som fenger meg. Dessverre en bok jeg brukt mange timer på når det er så mange gode bøker som venter der ute.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gir bare en treer, kanskje en firer... Jg hadde store forventninger til denne boken, siden jeg storkoste meg med Hundreåringen. Men denne boken blir en litt dårlig kopi, synes jeg. Boken er småmorsom og jeg drar på smilebåndet inni mellom, men jeg lurer ikke så veldig på hvordan det går. Men jeg leste den ferdig da :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

underholdende, morsom røverhistorie, litt i lengste laget, men med alle forviklinger og bi-historier er det vel nødvendig. Jeg koste meg iallefall med boken

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne boken ligner på Jonassons forrige bok om hundreåringen. Det aner meg at Jonas har sansen for atombomber. Denne gangen møter vi Nombeko fra Sør-Afrika. Hun er analfabet i begynnelsen, men svært god i matte. Ender opp som tvungen vaskehjelp i Sør-Afrikas atomprogram og er selvsagt den smarteste der. Paralellt hører vi om svenske Ingmar som er besatt av kongen. Kapitlene om han syntes jeg var mindre interessante, men viktig for historien senere. Jeg vil ikke røpe for mye av handlingen, men akkurat som i hundreåringen så er det masse absurde situasjoner og snodige folk å lese om.

Analfabeten som kunne rengne er en morsom bok, men den blir litt for lik Jonassons forrige bok til å bli helt topp. Den svenske hundreåringen var jo ekspert på atombomber, og det blir jo Nombeko også etter hvert. Selv om boken er morsom og underholdende, så føles det litt som om jeg har lest det samme tidligere. Ikke nok til å ødelegge opplevelsen, heldigivs. Skrivestilen og måten misforståelser, utrolige sammentreff og kinkige situasjoner oppstår er slik som den forrige boken.

Likte du Hundreåringen som klatret ut igjennom vinduet, så vil du garantert like denne.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundHarald KSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsvein