Viser 21 til 30 av 39 omtaler

For å si det sånn; jeg liker Dan Brown og tematikken i bøkene han skriver. Det er spennende, medrivende og gir en passelig ettertanke. En nesten perfekt harmoni av spenning, kunnskap man kan sitte igjen med og forundres over, tilsatt en akkurat tilstrekkelig og nødvendig porsjon fiksjon og røverstreker.
( Et liten digresjon som jeg bare må forfekte; Tom Egelands bok Sirkelens Ende er MYE bedre enn Da Vinci Koden, og da snakker vi i en klasse for seg, fordi DVK er fantastisk. )
Men så går årene, også for Dan Brown, og personlig synes jeg det er en grense for hvor mange ganger man skal bruke den samme oppskriften.
Det gjelder på kjøkkenet så som i bokverdenen. Finn på noe nytt, Dan Brown. De første 200 sidene var utrolig spennende, men så flatet det liksom litt ut for min del. Jeg er imponert over Dan Browns research og kunnskapsnivå, men synes det blir en overdose kunsthistoriske utbroderinger i denne boka. Plottet er elegant, men den overraskende vendingen historien tok var dessverre svært forutsigbar for min del. Pluss for gode beskrivelser av blant annet Firenze og Istanbul.
I de tidligere bøkene hans synes jeg det kunsthistoriske krydderiene var mer balansert enn det det er her. (Det er litt som å bestille seg en sterk indisk rett; litt er akkurat passe, for mye et kulinarisk overgrep av smaksløkene.)
En absolutt lesverdig bok, for all del, og spenningen tok seg opp igjen på slutten. Likevel kunne boka med fordel vært kortere og strammere i regien. En veldig god firer på terningen blir min dom over Dan Browns litterære utgytelser denne gangen, - og god spenning til late sommerdager. At "Inferno" er et must for Dan Brown fans, - det går det uansett ikke an å komme bort fra, overdose kunsthistorie eller ikke.....

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Well played!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Klassisk Dan Brown. Kodekrim, turistguide og ett nokså interessant plott.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her ble jeg skikkelig skuffet over Brown.Det tar liksom aldri helt av i denne fortellingen. Frister ikke med flere av Dan Brown nå, nei

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg skulle ønske jeg ikke hadde lest denne boka.........enda! Jeg skulle ønske jeg fortsatt hadde den til gode.....for den er så utrolig bra! Dan Brown burde skrevet minst en bok i året...MINST! For en utrolig god forfatter, for en utrolig god fantasi og for en utrolig god historie !!
Her får vi servert alt det jeg liker så godt, et univers av hemmelige koder, symboler, hemmeligheter og en hesblesende jakt på en skurk og sannheten.
Robert Langdon trekkes atter en gang inn i en labyrint av hendelser. Denne gangen er det det litterære verket "Dantes Inferno" som danner kjernen i historien, og Langdon må slåss mot koder og symboler for å komme frem til løsningen....som er skremmende nok i seg selv !
Denne må bare leses og nytes! Nå er det lenge siden jeg leste Da Vinci-koden og Engler og Demoner men jeg tror nok jeg har mitt på det tørre når jeg sier at Inferno er MYE bedre enn de !! Her er det action og spenning fra første til siste side. Jeg elsker den og skal sannelig ta meg tid til å lese den EN gang TIL !!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skuffende Dan Brown roman dessverre. Mangler spenning, troverdige karakterer og det lille ekstra som får deg til å bla til neste side. Mangler også originalitet i temaet. Er det bare meg som ser likheten mellom denne og Gert Nygårdshaug's Chimera?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

En må være ærlig overfor seg selv når en leser en bok som ligger på bestselgerlistene. Dan Brown synes jeg er god på komposisjon, på spenning og han leverer en og annen visjon/dystopi som trekker i en. Denne gangen får han meg godt med selv om jeg misliker den snuoperasjonen som han foretar 3/4 inne i boka - det er et avtalebrudd med leseren som jeg ikke aksepterer, men jeg leste videre for halv maskin og ble så grepet på nytt. Noen sier at det blir for mye om Firenze, Venezia, Istanbul, men Dan Brown pleier jo å ville lære oss noe og kitch- info om storbyer og kunst må en forvente. At hovedpersonen er liksom fascinerende høy og nesten ufeilbarlig, har en ikke lov til å ergre seg over når en velger en bok som dette. En kan ikke bruke de samme målene på Dante som på Dan Brown, Cecilia Samartin etc. Boka ga meg uansett såpass info om storbyer, Det guddommelige komedie, genetikk og etiske dilemmaer at jeg gjorde lite annet enn å sove dårlig, spise og lese !

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her kan du lese min omtale av Inferno (ekstern lenke)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som vanlig en god bok av Dan Brown. Nå drømmer jeg om å dra til Firenze og se alt det han beskriver i boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie