Viser 11 til 20 av 30 omtaler

Det tok meg ikke mange dagene å lese denne artige, men samtidig gripende og tankevekkende boka. En fantastisk historie om møtet og etterhvert stadig sterkere vennskapet mellom forfatteren selv -som forsøker å komme seg ut av tilværelsen som narkoman - og katten Bob på gata i London. Ikke minst viser historien hvilken enorm betydning Bob får for James Bowens fremtidstro og kamp for å komme ut av den slitsomme tilværelsen som narkoman. Den viser også hvilket betydelig selskap det kan være i en katt. Oppfølgeren - "Bobs bok" , har jeg allerede lånt på biblioteket. Tredje bok om James og Bob utkommer rundt juletider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Virkelig en super bok! Utrolig koselig og gripende historie om en mann og hans katt. Etter denne boka har jeg fått et helt annet syn på hjemløse og selgere av =OSLO. Dette er en bok jeg vil anbefale til alle. Les og nyt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka er veldig lettlest, språket og fortellingen flyter godt, og historien er bemerkelsesverdig! Historien er sann og eventyrlig på en gang. Det jeg festet meg mest ved, er beviset på hvor mye et annet vesen, også en katt, kan bety i noens liv! - Hvor avhengig vi egentlig er av å føle fellesskap med noen, og å føle ansvar for noen. Det er rørende og tankevekkende..

Hvis du jobber med rusmisbrukere eller andre som har mistet mye eller alt håp, eller som ikke har noen nære relasjoner, så bør du lese denne boka og bli inspirert! Alle andre bør også lese den, fordi den er ekte og fin!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Underbar berättelse ur det verkliga livet som får mig att bli rörd, berörd och inspirerad. Tänker även på bibliotekskatten Dewey som likt Bob är en gulstrimmig hankatt. Önskar mig en fortsättning på vad som händer i Bob och James liv nu!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Altså, katten er grei nok, han - det er forfatteren selv jeg ikke får særlig sympati for. Er så inn i granskauen selvmedlidende og ensporet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var 11 åringen i huset som snappet med seg denne boka fra butikken, -svoren katteelsker som hun er. Hun var svært bestemt på at mor i huset også måtte lese historien om gatekatten Bob.
Siden jeg også er katteelsker av rang var jeg solgt, allerede etter de første sidene. En helt enkel historie om katten Bob og mennesket James, som finner hverandre og beriker hverandres liv på en rørende og forbløffende måte.
Dette er ikke stor litteratur som krever dypere analyser, men likevel et mesterverk i den forstand at forståelsen ligger i de menneskelige følelsene som manes fram i takt med at historien utfolder seg.
Hvem er vel vi som kan dømme mennesker som ikke har et vanlig A4 liv?
Katten Bob gjorde det ikke, - og det tror jeg ikke du som leser gjør heller etter å ha lest denne befriende historien om vennskap, overlevelse og kjærlighet. Anbefales, - en herlig og usminket historie som får hjerterota til å vibrere.
En femmer landet terningen på, James Bowen,- og oppfølgeren, - ja den ligger klar for lesing på skrivebordet mitt !

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

En nydelig liten hjertevarm bok som er en stor påminner om hvor godt mange av oss har det. Møte med en skadet katt forandret livet til slitne James som lever av å spille på gatehjørnet. Katten ser ut til å velge James som sin følgesvenn. Livet forandrer seg mye når du går fra ensomhet til tosomhet og ansvar. Det er ikke alltid de store tingene som forandrer et menneskelivs retning, en vakker rød katt kan være nok. Følelsen av å være viktig for noen, ha et ansvar gjør livet mer meningsfylt for de fleste.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Rett og slett ikke min litteratur. Litt usikker på hvordan jeg skal definere sjangeren, men mest av alt kan den vel karakteriseres som en utvidelse av "de blå sidene" fra Allers. Fra virkeligheten med andre ord. Denne handler om en narkoman mann på avvenninnig og katten ha tar til seg, og deres opplevelser sammen. Historien i seg selv er kurrant, mye Jack London jeg har lest med en tynnere historie, Men dette er ikke bra skrevet, og jeg endte opp med å legge boken til side.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En lettlest og koselig bok. Ikke stor litteratur, men en enkel og fin historie! Anbefales når du trenger noe lett innimellom :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.