Viser 21 til 30 av 83 omtaler

En nydelig og morsom bok om savn, kjærlighet, ærlighet, pågangsmot og rettvishet. Og også om respekt og åpenhet rundt både kulturforskjeller og det at mennesker som er vidt forskjellige, likevel kan leve tett og godt blandt og med hverandre. Hørte denne på lydbok (første lydboka jeg har hørt:-)). Veldig bra lest av Trond Brænne og Kim Haugen, men vil spesielt trekke frem Trond Brænne. Flott fortellerstemme!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste ut boken på 3 dager. Jammen gråt jeg faen meg ikke fra star til slutt. Jeg har fått en ny venn og hans navn er faen meg; Ove.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Like morsom som den er trist og tankevekkende. Herlige formuleringer rundt hvordan denne mannen ved navn Ove tenker. En veldig god leseopplevelse!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Helt fantastisk, dette er en av mine favoritt bøker. Boken tar opp temaer som er både trist og tragiske ,men sett i en humoriistisk perspektiv. Historien fikk meg til å le så krampa tok meg, for i neste øyeblikk sitte med en tåre i øyekroken. Kan ikke beskrives, dette må oppleves.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne boka har store dosar hjertevarm humor og passar utmerket som sommarlektyre.

Ove er ein som alltid har følgt reglar, jobba hardt, køyrd Saab. No er han enkemann og har mista jobben. Han verkar nok litt sur og tverr for naboane i burettslaget. Etter kvart som me blir kjend med han og forstår han betre er det umogleg å ikkje bli glad i han. Ove har få venar, og etter å ha mista jobben sliter han med å fylla dagane. Men brått flyttar ein stor kaotisk familie inn i nabolaget og snur opp ned på Oves rigide burettslagsreglar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsom og leseverdig

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange som har bodd litt tett i et borettslag har sikkert møtt mennesketypen: personen som sørger for at alle regler blir holdt (regler de gjerne selv har laget), som hører og ser alt som foregår, som irriterer seg grønn over alle de som ikke tenker og gjør som dem selv.

Ove er en sånn jeg-vet-best-type. Han irriterer seg grenseløst over «de unge» som ikke står opp kl. 6 hver dag og gjør et anstendig stykke arbeid for å tjene til livets opphold. Han har ikke noe til overs for jyplinger i 30- og 40-årene som ikke begynner på jobben før kl. 9, som trimmer i åletrange tights og som kjører inn på boligområdet. Og i tillegg jobber de med data!
Ove mener jogging «er en førtiårig manns måte å signalisere overfor omverdenen at han ikke kan gjøre noen verdens ting ordentlig. Og på toppen av det hele å måtte kle seg ut som en tolvårig rumensk turner for å kunne gjøre det, kan nå det virkelig være nødvendig?»

Ove er 59 år, kjører Saab, og har bodd i rekkehuset sitt siden det ble bygget på 70-tallet. Han har fulgt borettslaget i tykt og tynt. Så en dag rygger en idiot (som ikke kan rygge med tilhenger og som attpåtil kjører en hybridbil) inn i Oves husvegg. Det er starten på den store omveltningen i denne bistre og deprimerte mannens liv. Men gjennom tilbakeblikk får vi historien om Oves liv og hvorfor han er som han er. Hvorfor ønsker han å ta livet av seg? Ja, det er tragisk, men jeg har sjelden ledd så mye av en bok. Det er Oves betraktninger, meninger og oppførsel som gjør boken morsom. I tillegg er boken ganske så hjertevarm og rørende.

TJK

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"En mann ved navn Ove" var helt super. Den hadde glede, tristhet, humor, irritasjon, bitterhet og mye mer. Boka var lettlest og hadde driv.
Boka fortalte meg at mennesker kan endre seg, uansett alder. Og det stemmer jo. Vidunderlig bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En rørende bok og godt arbeid for pennen. Fredrik imponerer i sin bok "En mann ved navn Ove". Dette er en bok jeg anbefaler til enhver. En snodig, men god bok. Jeg kan ikke få sagt nok om hvor utrolig bra denne boken er. Så les boken. Du vil ikke angre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeStig TJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MHarald KBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamie