Viser 11 til 20 av 23 omtaler

En tjukk men lettlest bok med en spennende og fin historie. Jeg liker å bli overrasket, og denne boka klarte det. "Lavendelhagen" er gripende og forteller to historier som ganske snart blir like spennende. Jeg anbefaler boka som god strandlesing eller rett og slett hvis du ikke er i humør til å lese for mye gjennom linjene og klø deg for mye i hodet. Her får du servert svært god og lettlest underholdning. Nyt!:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En tykk bok som er både innholdsrik og lettlest. Historisk stoff er interessant, og stoff om 2. verdenskrig blir lett en innertier. Til tross for masse klisjeer (både i handlingsforløp og persontegning) er det vanskelig å ikke la seg rive med. En typisk bok å sluke i ett jafs.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lettlest, forutsigbar og sukkersøt. Denne boka er en enkel kjærlighetsroman. Bland litt penger, kynisme, litt søskenkrangel, noen foreldreløse barn og en kvinnelig hovedperson, intelligent men med ekstremt dårlig selvbilde, og vips: bok med alle de ingrediensene som gjør at du muligens leser den ferdig. Har du mange andre bøker som venter: skipp denne, du går ikke glipp av så veldig mye. 3-er hos meg, kun fordi jeg ikke avbrøt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En herlig slukebok. Det eneste som var trist var at den sluttet..... Skulle gjerne gitt en syver ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg las Lavendelhagen rett etter parfymehagen, og bøkene er såpass like i oppbygginga at eg allereie er i ferd med å blanda dei! Begge bøkene har nemleg ein hovudperson i notid, og ein parallell historie i krigstider. Lavendelhagen var betre enn parfymehagen.

Parfymehagen hadde noko voldsom dramatikk på slutten som heilt øydela for resten av boka. Men historien frå krigen i Lavendelhagen var ganske god. (Fotografar som var med i kampane under den spanske borgarkrigen.) Og fortid og notid var sjølvsagt bunde saman på ein underfundig "aha"-måte. Slik det ofte er i desse bøkene.

Lavendelhagen var jamt over betre. Mange "aha"-opplevingar, spanande spion-verksemd under krigen, og mystisk kjærleiksdrama i notid.

Begge bøkene hamnar i kategorien dameromanar i mitt hyllesystem. Ganske underhaldane og svært lettleste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Av og til finner man en god bok i denne genren, av og til ikke. For første gang har jeg sett "ordet " Grr" , det har jeg aldri sett brukt annet enn i tegneserier, og det ødela leseopplevelsen, kan ikke ta historien eller forfatteren på alvor etter dette. Hva gjør en oversetter når vedkommende får en dårlig bok som skal oversettes? Har det blitt veldig viktig for forfatter/forlag å gi ut bok nr. 2 uten kritisk gjennomlesing? Skal lese den ut, men ikke anbefale den til noen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da jeg hørte boken følte jeg at Gud snakket til meg hver gang jeg hørte på den, og at han sa: "Meld deg ut av Tanum lydbokklubb!" Jeg fikk boken fordi jeg glemte å avbestille den, og jeg likte den ikke i det hele tatt. Likte ikke språket, syntes at karakterene var endimensjonalte, beskrivelsene var på feil plasser, alt personene i boken tenkte å følte måtte utpensles. Selve oppbyggingen med at historien blir fortalt fra to tidsepoker likte jeg, jeg likte også hvordan historiene ble flettet sammen. Historien var dog ikke god nok til å bære hele boken alene, og det er noe med at det skrives som om forfatteren har ambisjoner om å skrive om mennesker, bare mislykkes. Dette i motsetning til feks GOT (game of throne) hvor karakterene riktignok er nokså flate, men det absolutt ikke etterlates noe inntrykk av at forfatteren hadde ambisjoner om å skrive "Anna Karenina".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En spennende historie, men med et kjedelig midtparti. Meget dårlig språk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Emilie vokser opp som et ensomt og forsømt barn i en styrtrik familie. Da moren dør er hun enearving til b.l.a. et gammelt slott i sør-Frankrike. Emilie ønsker bare å fortsette livet sitt i Paris, men da hun møter Sebastian endrer hun planene sine.

Parallelt får vi høre historien om Sebastians bestemor som var britisk agent i Frankrike under andre verdenskrig. Constances historie er spennende. Her finnes bunnløs kjærlighet, men også grusomme overgrep og mord.

En skikkelig god sommerbok, som slukes i en fei, så den varer neppe hele sommeren...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

bra fengslende historie, og historie i historien. lyst å vite/høre mer om Constance :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne Dahl